Társoldalunk:
Hírlevél

Az új Red Bull-os szerződése fizetésemelést hoz Péreznek

2022.06.01. 08:02

Sergio Pérez nem csak szerződéshosszabbítást, de fizetésemelést is kapott a Red Bulltól szerződésének a megújítása részeként, Max Verstappen csapattársa így már évi 10 millió dollárt fog zsebre tenni. Az osztrák csapat maximálisan elégedett a mexikói pilóta teljesítményével, aminek a 2 éves szerződéshosszabbítással, illetve a fizetésemeléssel is hangot adtak a dícsérő szavak mellett.

Két nappal a Monacói Nagydíj megnyerése után bejelentették Pérez szerződésének a meghosszabbítását az osztrák versenyistállóval. A RacingNews365.com úgy tudja, hogy a mexikói évente 10 millió dollárt fog keresni az új megállapodás értelmében.
Pérez a következő két szezonban továbbra is Max Verstappen mellett fog versenyezni. A jelenlegi szezon végén lejáró szerződését 2024 végéig meghosszabbították. A mexikói ezt megelőzően 8 millió dollárt keresett, így új szerződésével 2 millió dolláros fizetésemelést kapott.

Pérez és a Red Bull közötti szerződés tárgyalásai korán elkezdődtek
A tárgyalások a mexikói pilóta és a Red Bull között korábban, a Forma-1-es szezonban, a márciusi Bahreini Nagydíj környékén kezdődtek. Verstappen csapattársának a Monacói Nagydíj hétvégéje előtt garantált volt a hosszabbítás, de az utolsó simításokat Monte Carlóban végezték el. Pérez a monacói dobogós ceremónia előtt utalást tett a szerződéshosszabbításra, a kamerák megörökítették azt a pillanatot, amikor Christian Horner csapatfőnöknek elmondta, hogy "túl korán" írta alá azokat a bizonyos papírokat.

Pérez az egyetlen pilóta az Egyesült Államok nyugati partrjáról
A Liberty Media, a Forma-1 tulajdonosa örülni fog Péreznek és a Red Bullnál hosszabb ideig tartó tartózkodásának. Ő az egyetlen jelenlegi Forma-1-es pilóta a nyugati partról, és nem mellesleg igen népszerű a rajongók körében a világ ezen felén.
2023-ban nem kevesebb, mint hat futamot rendeznek majd Pérez felségterületéhez közel. Három futamot az Egyesült Államokban, a maradék háromnak pedig Kanada, Brazília és természetesen Mexikó ad majd otthont.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK