Társoldalunk:

Nemzetközi sajtóvisszhang: Pérez teljesítménye lenyűgözte a világsajtót

2022.05.30. 13:46

A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Sergio Péreznek, a Red Bull mexikói versenyzőjének a teljesítményét, valamint az első rajtkockából induló, de csak negyedikként célba érő Charles Leclerc-nek, a Ferrari hazai közönség előtt változatlanul peches pilótájának az újabb balszerencséjét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia
The Sun:
Sergio Pérez egy újabb unalmas Monacói Nagydíjat nyert meg. Schumacher balesete ellenére alig volt előzés az egész futamon.

Daily Mail:
Mick Schumacher sokkoló balesete után Sergio Pérez nyerte a jelentős késéssel kezdődött Monacói Nagydíjat. Charles Leclerc a boxkiállását érintő dráma után csak negyedik lett.The Guardian:
Ebben a kemény világbajnoki szezonban ez egy meghatározó pillanat volt, a Ferrari pedig annyira alkalmatlannak bizonyult, hogy a bajnoki címre esélyes Charles Leclerc csalódásában a rádióban sikoltozott.

Franciaország
L'Équipe:
Pérez a fejedelemség fejedelme. Leclerc változatlanul el van átkozva a hazai futamán. A Monacóban korábban már oly sokszor szerencsétlenül járt Charles Leclerc ezúttal célba ért a Monacói Nagydíjon, de a számára borzasztóan elkeserítő negyedik helyen.Le Figaro:
Pérez és a Red Bull tökéletes puccsot hajtott végre: Monacóban a második sorból rajtolni valódi hátrány, különösen ha két Ferrari áll az első sorban. De a Red Bull stratégiája tökéletesen működött.

Spanyolország
Marca:
Pérez lehetetlen győzelme Monacóban. Nem gyakori a fejedelemségben, hogy a harmadik helyről startolva nyer valaki, de Péreznek ez most tökéletes módon sikerült.

El País:
A monacói versenyzőt (Leclerc-t) követő pechsorozat már a fekete mágia eredményének tűnik. A rossz időjárás miatt kialakult káosz összezavarta a Ferrarit és annak stratégáit, Leclerc pedig még dühösebben távozott, mint egy hete Barcelonából.

Olaszország
La Repubblica:
A pole pozícióból a csalódást keltő negyedik helyig. Folytatódik a Charles Leclerc-t sújtó hazai átok.

Ausztria
Kurier:
A Monacói Nagydíj megnyerése minden Forma-1-es versenyző egyik legnagyobb álma. Sergio Pérez most valóra váltotta az álmát. A mexikói pilóta pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta, egyben a legnagyobb presztízzsel járót, megelőzve a másodikként célba érő ferraris Carlos Sainz Jr.-t és a világbajnoki pontversenyt változatlanul vezető csapattársát, Max Verstappent.

Svájc
Blick:
Eső- és gumikáosz Monacóban. Monte-Carlo látott már ennél jobb show-t is, még ha a célba érkezéskor Pérez, Sainz, Verstappen, valamint a pole pozícióból startoló Leclerc között mindössze 2,9 másodperc is volt.

Forrás: MTI, GPHírek 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK