George Russell látványosan jobb a szenvedő Lewis Hamiltonnál

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, 2022
(FILES) In this file photo taken on March 10, 2022 Mercedes' British driver George Russell (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton smile as they pose for a picture during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir - The 2022 Formula One season is about more than just the renewed battle between reigning champion Max Verstappen and the man he dethroned, Lewis Hamilton. It will be a heavily-revised version of F1's high-speed soap opera, featuring new race management, all-new cars designed to create closer racing, and a reshuffled cast that will launch into the unknown at this weekend’s season-opening Bahrain Grand Prix. (Photo by Mazen Mahdi / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell rendkívül stabil teljesítménnyel indította az első idényét a Mercedesszel, és jóval több pontot gyűjtött a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnál. A világbajnokot, eddigi pályafutásáról eltérően. a szerencse is kerüli idén, de a tendencia egyértelmű: a csapattársa egyértelműen veri idén.

A 2022-es idény előtt az egyik legizgalmasabb kérdés volt, hogy mire megy a rendkívül tehetséges George Russell minden idők legeredményesebb F1-es versenyzője, Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedes színeiben. Bár az előzetes várakozásokkal ellentétben a csata jelenleg nem a világbajnoki címért zajlik, hiszen a konstruktőri címvédő idén jóval gyengébben teljesít, mint a hibrid korszakban eddig bármikor, ennek ellenére még így is nagy figyelem összpontosul a párharcra.

Russell és Hamilton párharca kifejezetten érdekesnek ígérkezett Forrás: AFP/Mazen Mahdi

Nézzük először a tényeket: az időmérőkön Russell négyszer, Hamilton háromszor nyerte meg a házon belüli csatát, ám a versenyeken ez már 6–1 az ifjabbik brit pilóta javára. Ami pedig a megszerzett pontokat illeti, ebben 84–50 az állás, és Russell a negyedik, míg Hamilton csak a hatodik helyen áll a tabellán.

A 24 éves versenyző a mezőnyből egyedüliként eddig minden futamon az első ötben végzett.

Hamiltonnak nagyobbak és látványosabbak voltak a mélypontjai eddig idén Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton eddig igazából csak Barcelonában villantott, a rajongói és a csapatfőnöke szerint ha futam első körében nem ütközik Magnussennel, a győzelemre is esélye lehetett volna. Összességében viszont egyértelmű: Russell megérdemelten van Hamilton előtt, hiszen rendkívül stabilan hozta le az idény első harmadát, annak ellenére, hogy csak idén csatlakozott a csapathoz. Hamilton látványosan szenved az autóval, ami hosszú évek után nem egy tökéletes, világbajnok versenyautó, és úgy tűnik, hogy

a mezőny egyik leggyengébb csapatától érkező Russell egyelőre sokkal hatékonyabb az autó gyengeségeinek kompenzálásában.

Hamilton vele ellentétben azt szokta meg, hogy tökéletes kocsiban ül, és sokszor ellenfelek nélkül nyerte egymás után a futamokat és a világbajnoki címeket. A Mercedest vezetve igazából két évben volt komoly ellenfele a vb-címért folytatott harcban, és mindkétszer kikapott: 2016-ban a csapattársa, Nico Rosberg, 2021-ben Max Verstappen győzte le.