Társoldalunk:

George Russell látványosan jobb a szenvedő Lewis Hamiltonnál

2022.05.30. 12:46

George Russell rendkívül stabil teljesítménnyel indította az első idényét a Mercedesszel, és jóval több pontot gyűjtött a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnál. A világbajnokot, eddigi pályafutásáról eltérően. a szerencse is kerüli idén, de a tendencia egyértelmű: a csapattársa egyértelműen veri idén.

A 2022-es idény előtt az egyik legizgalmasabb kérdés volt, hogy mire megy a rendkívül tehetséges George Russell minden idők legeredményesebb F1-es versenyzője, Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedes színeiben. Bár az előzetes várakozásokkal ellentétben a csata jelenleg nem a világbajnoki címért zajlik, hiszen a konstruktőri címvédő idén jóval gyengébben teljesít, mint a hibrid korszakban eddig bármikor, ennek ellenére még így is nagy figyelem összpontosul a párharcra. 

Russell és Hamilton párharca kifejezetten érdekesnek ígérkezettForrás: AFP/Mazen Mahdi

Nézzük először a tényeket: az időmérőkön Russell négyszer, Hamilton háromszor nyerte meg a házon belüli csatát, ám a versenyeken ez már 6–1 az ifjabbik brit pilóta javára. Ami pedig a megszerzett pontokat illeti, ebben 84–50 az állás, és Russell a negyedik, míg Hamilton csak a hatodik helyen áll a tabellán.

A 24 éves versenyző a mezőnyből egyedüliként eddig minden futamon az első ötben végzett.

Hamiltonnak nagyobbak és látványosabbak voltak a mélypontjai eddig idénForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton eddig igazából csak Barcelonában villantott, a rajongói és a csapatfőnöke szerint ha futam első körében nem ütközik Magnussennel, a győzelemre is esélye lehetett volna.  Összességében viszont egyértelmű: Russell megérdemelten van Hamilton előtt, hiszen rendkívül stabilan hozta le az idény első harmadát, annak ellenére, hogy csak idén csatlakozott a csapathoz. Hamilton látványosan szenved az autóval, ami hosszú évek után nem egy tökéletes, világbajnok versenyautó, és úgy tűnik, hogy

a mezőny egyik leggyengébb csapatától érkező Russell egyelőre sokkal hatékonyabb az autó gyengeségeinek kompenzálásában.

Hamilton vele ellentétben azt szokta meg, hogy tökéletes kocsiban ül, és sokszor ellenfelek nélkül nyerte egymás után a futamokat és a világbajnoki címeket. A Mercedest vezetve igazából két évben volt komoly ellenfele a vb-címért folytatott harcban, és mindkétszer kikapott: 2016-ban a csapattársa, Nico Rosberg, 2021-ben Max Verstappen győzte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK