Vágólapra másolva!
Miközben Lewis Hamilton számított a gyenge szereplésre a monacói időmérőn és reálisnak tartja a helyezését, főnöke, Toto Wolff szerint a csapat rosszabbul is járhatott volna.

A Mercedest ismét jobban hátráltatja a pattogás ezen a hétvégén, ráadásul a monacói pálya tradicionálisan nem kedvez az autójuknak, így borítékolható volt, hogy nem fognak villogni. George Russell a 6., Lewis Hamilton a 8. helyről várhatja a rajtot, ezúttal nem az övék a harmadik legerősebb technika a Ferrarié és a Red Bullé mögött.

A hétszeres világbajnok a balszerencsére panaszkodott, ami szerinte folyamatosan sújtja őt idén, most úgy, hogy többekhez hasonlóan nem tudott javítani az eredményén a kvalifikáció végén, mert Sergio Pérez karambolozott. Ettől függetlenül úgy érzi, azt kapták, amit megérdemeltek.

Hamilton 8. lett az időmérőn Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

„Számítottam erre, mert az előző versenyen nem voltunk jók alacsony tempónál. A futamon rendben volt a helyzet, de egy körön nem, úgyhogy sejtettem, hogy nehéz feladatunk lesz itt" – nyilatkozta.

„Nem várhattunk csodát, főleg nem Monacóban."

A Mercedest irányító Toto Wolff hajlamos a pesszimizmusra, így nem meglepő, hogy kicsit más perspektívából közelítette meg az eredményt.

„Nem tudom, változnak-e a várakozásaim, de azt mondanám, hogy George eredménye jobb, mint amire számítottam volna Monacóban" – nyilatkozta.

Russell az időmérőn Forrás: AFP/Sebastien Bozon

„Itt tartunk, bár úgy gondolom, rosszabb is lehetett volna."

A másik pilóta, Russell az időmérő után elárulta, hogy nagy bajba is kerülhetett volna, mert az alagút utáni sikánnál érintőre vette a falat, és mázlija volt, hogy nem sérült meg az autó. „A tűzzel játszottam, mert súroltam a falat, de megúsztam. Nem is értem, hogy sikerült" – közölte.

A versenyen eső várható, ez adhat némi reményt a Mercedesnek az előrelépésre.