Társoldalunk:

Szokatlan zűr miatt halasztották sokáig a Monacói Nagydíj rajtját

2022.05.30. 15:43

Kiderült, hogy nem az eső volt a vártnál hosszabb várakozás oka, hanem egy áramszünet, ami kárt tett a lámpák vezérlésében. Emiatt maradt el az állórajt is.

A hatalmas eső következtében a Monacói Nagydíj egy órával később indult a tervezettnél, részben emiatt végül a teljes távot sem futotta le a mezőny. Utólag azonban a The Race kiderítette, hogy nem csak a rossz körülményekre hivatkozva várt sokáig az újraindítással a versenyirányítás, ebben egy technikai zavar is szerepet játszott.

Az eső ugyanis áramszünetet okozott, ami megrongálta a rajtvezérlő rendszert, köztük a lámpák működését is. Ez megmagyarázza, miért kellett ennyit várni a rajtra annak ellenére, hogy sokan már korábban alkalmasnak ítélték a körülményeket a versenyzésre.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A helyreállítás nem sikerült tökéletesen, és ez kihatott a rajtprocedúrára is: mivel a lámpák nem működtek, a hagyományos állórajt nem volt lehetséges, a felvezető kör után repülőrajttal kellett elindulnia a mezőnynek.

A Monacói Nagydíjat Sergio Pérez nyerte a Ferrari stratégiai hibája után, ami a sokáig vezető Charles Leclerc-t a 4. helyre rántotta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK