Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez másokra mutogat balesete után, Sainz szerint meg lehetett volna a pole

2022.05.28. 18:34

Sergio Pérez elárulta, hibájával végződő köre során már korábban is volt egy necces pillanata, mivel a mások által előidézett lassú tempó miatt lehűltek a gumik. Carlos Sainz mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, és úgy véli, lehetett volna esélye a pole pozícióra a Monacói Nagydíj időmérőjén.

Szokatlan jelenetsorral zárult a Monacói Nagydíj időmérője. Fél perccel a Q3 vége előtt Sergio Pérez a falnak csapta a Red Bullt a Portier-ben, majd pár másodperccel később Carlos Sainz nekiütközött riválisa autójának. Ennek következtében megszakították a kvalifikációt (bár vélhetően ebből a szempontból a spanyol pilóta manővere már semmit nem befolyásolt).

Pérez balesete után Sainz nekicsapódott a Red Bullnak

Sokáig úgy tűnt, hogy Pérez akár a pole pozícióra is esélyes lehet, ám az időmérő utolsó szakaszának első körei után 253 ezredmásodperces hátrányba került Charles Leclerc-rel szemben. Ennek következtében sokat kockáztatott, de a körülmények miatt akár már a kör elején eldobhatta volna az RB18-ast.

Bosszantó, hogy ez lett a vége – nyilatkozta az F1 TV-nek. „Az utolsó körökben káosz volt, a pilóták nem tartották tiszteletben a szintidőt. Mindenki lelassított az utolsó szektorban, lehűltek a gumik, és már majdnem az első kanyarnál kicsúsztam. Azt gondoltam, majd bemelegszenek a gumik a kör során, de nem így történt. Túl sokat akartam.”

Sainz másodpercekkel később csapódott Pérez autójába, így felmerül a kérdés, hogy esetleg nem hibázott-e, nem vette-e észre túl későn a sárga zászlót, ám a sportfelügyelők egyelőre nem vizsgálják az esetet. A spanyol versenyző mindent megpróbált, amikor észlelte a bajt.

Pérez balesetet szenvedett előttem, én pedig a gyorskörömön voltam" – összegezte a történteket a leintés utáni interjúk során. „A 8-as kanyar felé tartva láttam a sárga zászlót, próbáltam a fékre taposni, és mindent megtettem, hogy elkerüljem. Kár érte, még egy év, amikor piros zászlóval van vége az időmérőnek, és nem tudunk harcolni a pole pozícióért, de ez tipikus Monaco.”

Sainz a tavalyi időmérőre utalt, amikor Leclerc szenvedett balesetet, és a mostani alkalomhoz hasonlóan akkor is ő volt az, akit így már nem lehetett megelőzni. Bár a 27 éves versenyző 225 ezredes hátrányban kezdett, úgy véli, lett volna esélye a pole pozícióra. „Szerintem igen" – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. „Végig jó volt a tempónk, és felépítettem magam a kvalifikációra. Nem jutottunk el odáig, szóval lehetetlen megmondani, de jól éreztem magam az autóban.” 

Sainz úgy véli, harcolhatott volna a pole pozícióért - galériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Mindezek ellenére Sainz így is jó helyzetben várja a rajtot, hiszen a 2. helyről indulhat. Bár a Red Bull versenytempója jobbnak tűnt a Ferrariénál, a pályapozíció itt rendkívül fontos, és ezt a spanyol pilóta is tudja.

Meg kell próbálnunk befejezni a munkát" – jelentette ki. „Remek pozícióban vagyunk ahhoz, hogy nagyszerű eredményt érjünk el a csapat számára. Az autó egész hétvégén lenyűgöző volt, szóval küzdeni fogunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK