Társoldalunk:

Rosberg szerint az újra küszködő Hamilton elvesztette a ritmust

2022.05.28. 11:51

Nico Rosberg úgy véli, hogy bár a Mercedes jelenleg az egyik legnehezebben vezethető autó a mezőnyben, George Russell kihozta belőle a maximumot a Monacói Nagydíj pénteki napján. Azonban egykori csapattársáról, Lewis Hamiltonról már nincs ennyire jó véleménnyel.

Azok után, hogy Barcelonában a Mercedes kifejezetten biztató teljesítményt mutatott, a Monacói Nagydíj pénteki napján ismét küszködött a Mercedes. A címvédő istálló nemhogy a Ferraritól és a Red Bulltól, de valamelyest még a McLarentől is elmaradt egy körön, ráadásul George Russell egyáltalán nem biztos benne, hogy ez a hétvége hátralévő részében változni fog. 

Rosberg úgy véli, Russell kihozta a maximumot a Mercedesből pénteken - galériaForrás: AFP/Sebastien Bozon

Ennek egyik legfőbb oka a pattogás, amely a hepehupás pálya miatt több csapat esetében ismét felütötte a fejét. A Mercedes azonban közülük is kiemelkedik, a felvételeken jól látszott, hogy a pilótáknak milyen mértékű delfinezéssel kell megküzdeniük. A csapat egykori versenyzője, Nico Rosberg szerint azonban Russell és Lewis Hamilton nem egyformán szenvedte meg a jelenséget.

Úgy tűnt, hogy az egyik legnehezebben vezethető autóval rendelkeznek, különösen ami Lewist illeti – jelentette ki a Sky Sports műsorában 2016 világbajnoka. –Láthattuk, hogy a pattogás elég extrémnek bizonyult, egyszerűen mindenhol ott volt, és rendkívül kockázatosnak nézett ki. Mindezek ellenére azt kell mondanom, hogy George leszegte a fejét, és valahogyan még egy ilyen nehezen [vezethető] kocsival is megtalálta a ritmust, és kihozta a maximumot.”

Az ifjabbik brit versenyző hátránya 75 századmásodperces volt az élen végző Charles Leclerc mögött, és Rosberg szerint az időmérőn is nagyjából ennyi lesz a különbség. Hamilton viszont több mint kétszer ennyit kapott, ami nyilvánvalóan nem jó előjel.

Szerintem George hét tizedre lesz a Red Bulltól és a Ferraritól, közel ahhoz, hogy a többiek közül a legjobb legyen – vélekedett a 23-szoros F1-es futamgyőztes. – A Mercedesnek ez a helye. Inkább Lewis oldalán lehet vakarni a fejet. [Pénteken] teljesen elveszítette a ritmust, amihez nehéz lesz visszatalálnia. Szóval Lewis jelenleg hátrányban van [Russellhez képest].” 

Egykori csapattársa és riválisa szerint Hamilton egyelőre nem találja a ritmustForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamiltonnak ráadásul bizonyos értelemben a monacói pálya a mumusa, annak ellenére, hogy már háromszor is nyert a hercegségben. A hétszeres világbajnokkal ugyanis már többször is előfordult, hogy ezen a helyszínen bőven alulmúlta saját átlagát, ami az adott évben nyújtott teljesítményét illeti, többek között tavaly is ez történt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK