Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton egy hibával tovább rontott az eredményén a rossz autóval

2022.05.28. 19:15

Neki sem volt szerencséje, de az első gyorskörénél elkövetett egy hibát a volánnál. George Russell úgy érzi, mindent kihozott a felszerelésből az egyik legerősebb idei időmérős körével.

A Mercedes versenyzői a 6. és a 8. helyet szerezték meg a monacói időmérőn, vagyis az utcai pályán nem ők számítanak a harmadik legerősebb csapatnak. Ez többé-kevésbé várható volt az edzések alapján, és a jobbik pozícióból induló George Russell azt mondta, eredményét látatlanban biztos elfogadta volna.

Ha a hétvége előtt felajánlják a 6. helyet, annak nagyon örültem volna.

– nyilatkozta az interjúzónában.– Nagyon erős kört raktam össze, valószínűleg az egyik legerősebbet az idén. Ennek örülök, annak viszont természetesen nem, hogy nem volt jobb a tempóm." Valamint hozzátette, hogy „a pozitívumokra kell összpontosítanunk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A Mercedes hivatalos sajtóközleményében arról beszélt, „a 6. helyben nincs ünnepelnivaló, ugyannakkor mindent kipréseltek a felszerelésből."

Ugyanez nem mondható el Lewis Hamiltonról: bár sokakhoz hasonlóan nem tudott javítani az eredményén az időmérő korai leintése miatt (ezt Sergio Pérez balesete váltotta ki), maga is figyelmetlen volt a volánnál, amivel értékes tizedmásodperceket veszthetett.

„Utólag látszik, hogy az első kört kellett volna jól összerakni, de ez nem sikerült, mert rossz motorüzemmódban indítottam a kört" – ismerte el.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Sebastien Bozon

Nagyon rossznak érzem az autót, és rengeteget kell kockáztatni vele, hogy a legjobb időket megközelítsük valamennyire.

„Tegnap óta kicsit javítottunk a kocsin, de egy tökéletes körrel és nagyjából hat tizedmásodpercet kaptam volna, ami nagyon sok."

Főnöke, Toto Wolff szerint Hamilton talán egy pozíciót javíthatott volna, ha nem fújják le hamarabb a kvalifikációt. A Mercedes az utóbbi években általában gyengén szerepel Monacóban, ez most sincs másképp.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK