Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen kísérletezése félresiklott, de nem mérgelődik a balszerencse miatt

2022.05.28. 18:46

Csapatával kipróbáltak több dolgot, hogy javítsanak a Red Bullon, de ez nem járt sikerrel. Verstappen jobbnak érezte az autót az időmérőn, mint a hétvége korábbi részében.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén hol hasonló szinten állt a Ferrari és a Red Bull, hol előbbi került fölénybe, de Charles Leclerc a pole pozíció magabiztos megszerzésével nagy lépést tett ahhoz, hogy ismét visszavegye az 1. helyet a tabellán Max Verstappentől. Győzelmével minimum utolérné pontszámban a címvédőt, de valószínűleg meg is előzné, hiszen riválisát a másik Ferrarival Carlos Sainz, valamint Sergio Pérez is megelőzi a rajtrácson.

Verstappen meglepetésre egész hétvégén küszködött, hogy felülmúlja csapattársát, de azt mondta, a 4. helynél így is többre számított. „Igyekeztünk javulni, az edzéseken kipróbáltunk különböző dolgokat az autóval" – nyilatkozta az F1TV-nek.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Ezeket azonban nem éreztem jónak, így visszaváltottunk a korábbi beállításokra.

„Próbáltunk javítani a helyzeten az időmérőre, egy kicsit sikerült is. A Q3-ban kell megfelelően a határon vezetni, azt hiszem, ott jobbnak is nézett ki a kép. Az utolsó kísérletnél más megközelítést használtunk, és szerintem ez jót is tett nekem, mert az első mért körre nem tudtam bekapcsolni a gumikat."

Ezzel arra utalt, hogy ő már akkor is szenvedett a gumik hőmérsékletével, ezért később több gyorskörrel próbálkozott. A beboruló ég és a pályán kialakuló tumultusból adódó lassú felvezető kör miatt utána többen panaszkodtak hasonló problémára, de a sorrend nem ettől fagyott be, hanem Pérez balesetétől.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Sebastien Bozon

„Javítottam az előző részeredményekhez képest, jónak éreztem a vezetést, de aztán megláttam az úttorlaszt a 8-as kanyarnál. Szerencsétlenség, de Monaco ilyen" – mondta Verstappen az utolsó, piros zászlóval megszakított köréről.

A futamra ugyanakkor esőt, vizes aszfaltot várnak, ezért a szokásosnál több fordulatra lehet kilátás az előzés lehetetlenségéről ismert utcai pályán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK