Társoldalunk:
Hírlevél

Humorosan reagált Alonso az "ostoba" balesetére

2022.05.29. 08:05

Elbambult, ezért csúszott a palánkba a monacói időmérő végén. Saját bevallása szerint is buta hibát követett el, ami nélkül az 5. helyet célozta volna meg.

Néhány másodpercen belül három autó rongálódott meg a monacói időmérő záró pillanataiban, melyek közül Sergio Pérezé és Carlos Sainzé kapta a nagyobb figyelmet, akik az alagútra fordító jobbkanyarnál, a 8-as számúnál mentek a falnak, illetve egymásnak. Ugyanekkor Fernando Alonso a kör korábbi részében, a Mirabeau kanyarban szintén hibázott és orral a korlátba fúródott, amit egy kellemetlen figyelmetlenség idézett elő.

„Hibáztam. Az első kanyarnál már hidegek voltak a fékek, a harmadiknál és a negyediknél pedig gondolkodtam, hogy tovább nyomjam-e a gázt, mert nem éreztem jónak, jól előkészítettnek az autót” – magyarázta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A kormány kijelzőjét figyeltem és túl későn fékeztem az ötödik kanyarnál, szóval ez egy ostoba hiba volt.

„Balesetet szenvedtem. A rádión épp szólni akartam róla, amikor a mérnököm jeleztem, hogy a 8-as kanyarnál baleset történt, piros zászló van. Azt feleltem, ne aggódjatok, én is már a falban vagyok!"

Alonso azt mondta, sokat javítottak az autón a hétvége folyamán. A 7. helyről rajtolhat majd, de úgy látta, kettővel előrébbről is tehetné, vagyis képesnek érezte magát Lando Norris legyőzésére.

„Komolyan gondoltam, hogy meglehet az 5. hely. Az első kísérletek után ott álltam, és a pálya javulásával elérhetőnek éreztem a pozíciót. Csak nem tudtam befejezni a kört" – mondta.

Hozzátette, hogy utólag azt is hibának tartja, hogy erőltette a bekanyarodást ahelyett, hogy kiment volna a menekülőútra. Csapatától elnézést kért és összességében nem büszke a teljesítményére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK