Társoldalunk:

A nehézségek ellenére Leclerc sokkal nagyobb előnnyel is nyerhetett volna

2022.05.28. 17:51

A Monacói Nagydíj időmérője után Charles Leclerc elárulta, egész hétvégén ott volt a tempó az autójában, és ha nincs a piros zászló a végén, akár még jelentős mértékben javíthatott is volna. A 24 éves pilóta szerint jöhet bármilyen időjárás, versenyképesek lesznek.

Zsinórban harmadik pole pozícióját szerezte meg Charles Leclerc a Monacói Nagydíjon, miután a Q3-ban 225 ezreddel megverte csapattársát, Carlos Sainzot. A hazai pályán versenyző pilóta ezzel idénybeli ötödik rajtelsőségét gyűjtötte be. 

Leclerc egész hétvégén jó formában volt - galériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár a harmadik szabadedzéstől kezdve a Red Bull közel került a Ferrarihoz, a végig Leclerc és a Ferrari volt a kvalifikáció első számú esélyese. Végül sikerült hoznia a papírformát, nem kis részben a remek kocsinak köszönhetően.

Ez nagyon különleges – nyilatkozta a leintés után a zsinórban második hazai pole-ját megszerző versenyző. – Hihetetlenül boldog vagyok. Simán alakult eddig a hétvége, tudtam, hogy megvan a tempónk, csak ki kell hoznom az autóból.”

Érdekesség, hogy Leclerc a tavalyi idény után ismét úgy szerezte meg a monacói pole pozíciót, hogy a végén senkinek nem volt esélye a javításra piros zászló miatt, hiszen Sergio Pérez balesete miatt megszakították az időmérőt. Igaz, lehet, hogy ha végigmegy a kvalifikáció, akkor csak a 24 éves pilóta előnye nő, annak ellenére, hogy őt is hátráltatták nehézségek.

A határon vezettem – jelentette ki. – Nagyon túlkormányzott volt az autó, küszködtem a gumik üzemi hőfokon tartásával, mert [a felvezető körömben] az utolsó szektorban forgalom alakult ki. A hátsó abroncsok így kicsit lehűltek, mégis jött a jó köridő, sokat javultam. Négy tizeddel voltam gyorsabb, mint korábban, amikor meg kellett állni. Lenyűgözőnek éreztem a kocsit.” 

Leclerc akár sokat is javíthatott volna, ha nincs a piros zászlóForrás: AFP/Sebastien Bozon

Ami a futamot illeti, az időjárás-előrejelzések szerint nagy esély van rá, hogy a futam előtt vagy alatt elered az eső. Bár szavaiból érezhető, hogy Leclerc nem igazán szeretne csapadékot, azért ebben az esetben sem temeti el saját és a Ferrari esélyeit. „Száraz körülmények között minden kiszámíthatóbb, de bármi jön, versenyképesek leszünk” – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK