Társoldalunk:

Russell tudja, hogy Hamiltonhoz képest többet fejlődhet

2022.05.28. 08:17

Magabiztosnak érzi magát a Mercedes fiatal pilótája, de tudja, hogy nem hozott még ki mindent az autóból. Szerinte idő kell a csapatnak, hogy valóban jó tempót diktáljanak.

A Mercedes új pilótája, George Russell meglepetésre jobban áll a tabellán a hétszeres világbajnok csapattársánál. Néhány alkalommal a szerencse is mellé szegődött, de többször önerőből múlta felül Lewis Hamiltont, egyáltalán nincs alárendelt szerepben.

A negyedik F1-es idényét töltő pilóta két lábban áll a földön, és egyrészt elismerte, hogy a Mercedesnek még idő kell, mire felzárkózhat a Ferrarihoz és a Red Bullhoz, másrészt tudja, hogy benne is van bőven tartalék a teljesítménye maximalizálásához.

George Russell, a Mercedes versenyzőjeForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

„Izgatottan várjuk, mit hoznak a következő versenyek. De több futamig eltart, mire valóban sokat gyorsulunk – közölte egy médiabeszélgetésen. – Magamra koncentrálok, és arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzem. Ahova eljutok, azt fogom értékelni."

Egyértelműen magabiztos vagyok, ez sokat számít.„Hiszek magamban, de még sokat kell fejlődnöm. Nem érzem úgy, hogy valóban mindent kihoztam a felszerelésből, és Lewishoz képest sok területen tudok még fejlődni."

Öt futam után Russell 74, Hamilton 46 pontnál tart, és a monacói hétvégét is előbbi kezdte jobban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK