Vágólapra másolva!
Charles Leclerc és Carlos Sainz is elégedetten zárta a Monacói Nagydíj pénteki napját. A Ferrari nagy előnnyel zárta a második szabadedzést a Red Bullhoz képest, ám a spanyol pilóta mégis szoros kvalifikációt vár.

A várakozásoknak megfelelően a Ferrari jól kezdte a Monacói Nagydíj hétvégéjét. Charles Leclerc minkét szabadedzést az élen zárta, a második gyakorláson pedig csapattársa, Carlos Sainz is felzárkózott mögé.

Leclerc mindkét szabadedzésen az élen végzett Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

A Ferrarinál annak is örülhetnek, hogy a Red Bull viszonylag nagy különbséggel maradt el tőlük: a 24 éves versenyző Sergio Péreznek 379, Max Verstappennek 447 ezredet adott, így érthető módon van oka az elégedettségre.

Konzisztensek voltunk, és elég sok kört tettünk meg

– kezdte értékelését. – Az egyensúlyt még finomhangolnunk kell, de összességében nem volt rossz, és csak a szokásos lépést kell megtennünk péntekről szombatra.”

Leclerc ezen a hétvégén hazai pályán versenyez, így élvezi a helyiek támogatását, nem beszélve a Ferrari szurkolóiról világszerte. A négyszeres futamgyőztes bízik benne, hogy megtöri az átkot, és ezúttal be tudja fejezni a futamot a hercegségben, lehetőleg minél jobb helyen.

Nagyszerű volt ennyi embert látni a pálya mellett, figyelembe véve, hogy még csak péntek van – fogalmazott. –

Emiatt alig várom a következő két napot, és nagyon remélem, hogy jó eredménnyel tudunk szolgálni a tifosinak.”

A második tréningen Sainz mindössze 44 ezreddel maradt el csapattársától, igaz, neki több tiszta köre volt, mint Leclerc-nek. A spanyol versenyző annak ellenére vár szoros időmérőt, hogy a Red Bulloknak ő is sokat adott.

Hiába tűnik esélyesnek a Ferrari, Sainz szoros időmérőt vár Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

„Biztató napunk volt, mivel befejeztük a programunkat és jól teljesítettünk – jelentette ki. – Monaco mindig is megterhelő pálya volt, ám egyben rendkívül izgalmas és szórakoztató aszfaltcsík, ahol lehet hajtani az autót. A mai nap alapján szoros lesz az időmérő, de eddig elégedettek vagyunk az elvégzett munkával és azzal, hogy minden egyes alkalommal javultunk, amikor pályára mentünk. Most már minden az apró részleteken múlik, illetve azon, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt a kvalifikációra.”