Társoldalunk:

Hamilton fellélegezhet, most még vezethet fukszokkal

2022.05.27. 08:42

Az FIA várhatóan egy hónappal elhalasztja a versenyzés közben testékszert viselő pilóták szankcionálását. Az eredeti tervekkel ellentétben tehát a hétvégi Monacói Nagydíjon ilyesmiért nem jár büntetést, ennek főleg Hamilton örülhet.

Egy több mint egy évtizede érvényben lévő, a többi mellett alapvetően eltörpülő jelentőségűnek gondolt szabály hatalmas vitákat generált idén: a versenyzők ékszerviselésének tiltására ezentúl elvileg szigorúbban lecsap a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), biztonsági okokból.

Eredetileg úgy volt, hogy a hétvégi Monacói Nagydíjtól kezdve nincs kegyelem, de a Racingnews365.com úgy értesült, hogy a szövetség elhalasztja az előírás szigorú ellenőrzését és betartatását június 30-ig.

Addig a monacóival együtt összesen három versenyt rendeznek, és a Brit Nagydíjtól válhat újra érdekessé a téma, hogy ilyen, nem szigorúan sportszakmai ügyben osztogatnak-e büntetéseket a renitens pilótáknak, és ha igen, milyet.

Az ékszerügy nagyobb figyelmet kapott, mint néhány egyéb szabályForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

A tárgyalások közben folytatódni fognak már Monacóban is az FIA orvosi és biztonsági bizottságának tagjai, a pilóták és az őket összefogó szervezet, a GPDA, továbbá a versenyigazgatók között, hogy egy mindenki számára elfogadható megoldást találjanak.

Főleg Lewis Hamilton háborgott a szabályozás miatt, de többen kiálltak mellette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK