Vágólapra másolva!
Elismerte, nem biztos, hogy visszatér az Indy500-ra, vagyis lehet, hogy nem teljesíti a "tripla koronához" szükséges mindhárom feltételt. Azt mondja, az utóbbi alkalmakkor már nem élvezte az oválpályás versenyzés klasszikus megmérettetését.

Nemrég úgy tűnt, Graham Hill után újabb pilóta érheti el az autósportban "tripla koronának" hívott elismerést, ami a Forma-1 vb-címét, a Le Mans-i 24 órás verseny és az Indy500 megnyerését takarja. Fernando Alonso gyűjteményéből már csak utóbbi hiányzik, de könnyen lehet, hogy nem is teljesíti a mesterhármashoz szükséges feltételeket.

„Már kevésbé célom az elérése" – ismerte el a BBC-nek, amikor arról kérdezték, visszatér-e versenyezni a legendás oválpályára.

„Nem mondok határozottan nemet rá, de kevésbé cél már."

Alonso a 2020-as Indy500-on Forrás: Matt Fraver/IMS Photo

Alonso öt éve vett részt először a klasszikus amerikai megmérettetésen, akkor szerepelt legjobban, de műszaki hiba miatt nem ért célba. 2019-ben kvalifikálni sem tudta magát a versenyre, 2020-ban 21. lett, s mint kifejtette, nem igazán élvezte a vezetést.

„Az utolsó két próbálkozásomnál a szélvédő pajzzsal [az IndyCar-ban a pilótafülke elején használt fejvédő elemmel] másnak éreztem az autót, és ahogy másokkal beszélgettem, egyértelműen nehezebbé vált a vezetés, nehezebben lehet követni a másikat. Szóval már nem annyira szórakoztató" – mondta.

„2017-ben rengeteg előzés történt, imádtam azt a versenyt. Az utolsó két évben már nem imádtam ennyire, mert nem tudtam előzni."

„Emellett ott a veszély. Az Indy500-on minden évben történik néhány nagyobb baleset" – tette hozzá.

Az Indy500 idei futamát ismét a Monacói Nagydíjjal egy napon, most vasárnap tartják.