Társoldalunk:

Alonso beszélt arról, hogy tervezi-e a visszavonulását a szezon végén

2022.05.25. 11:10

Annak ellenére, hogy ő a legidősebb pilóta az F1-es rajtrácson, és az Alpine szeretne ülést adni az ausztrál Oscar Piastrinak, Fernando Alonso visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint a szezon végén véget érne az F1-es karrierje. Mégis sok olyan faktor játszik szerepet az Alpine csapatnál, ami miatt nem lehet biztos a jövőjét illetően a spanyol.

Fernando Alonso azt mondja, szívesen folytatná még néhány évig az F1-ben, annak ellenére, hogy közeleg a 41. születésnapja. Azonban nem rajta áll a dolog kizárólag. A spanyol szerződése lejár az Alpine csapattal az idei szezon végén, és mivel csapattársa, Esteban Ocon 2024-ig hosszabbított az istállóval, így felmerül a kérdés, hogy az Alpine meg akar-e válni a kétszeres spanyol világbajnoktól.

A másik nyomós érve a csapatnak, hogy az F2-es világbajnokot, Oscar Piastrit mindenképp meg akarja tartani az Alpine, így jogosan mennek a találgatások Alonso esetleges visszavonulásáról a szezon végén, az ausztrál fiatal megtartása érdekében.
Alonso azonban visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint vissza akarna vonulni az F1-ből, mondván, hogy a motivációja és a vezetési képességei egyaránt elhalványultak.
Jövőre vagy akár még a következő két évben is szívesen folytatnám a vezetést, mert jelenleg a legjobb formában érzem magam, és nem tartanám jó döntésnek otthonról, a kanapéról nézni az F1-et, miközben még mindig 100 százalékon tudok teljesíteni. - mondta Alonso a BBC Sportnak.
Amikor úgy érzem, hogy ez nem így van, én leszek az első, aki felemeli a kezét és megáll. Az F1 nagyon megerőltető, sok mindent fel kell áldozni az életben a versenyzés folytatásához. De jelenleg még megéri csinálni.

Alonso: Az életkor nem számít
Alonso 40 évesen a legidősebb pilóta az F1-es rajtrácson, de kitartott amellett, hogy az életkor nem befolyásolja a teljesítményét, és hozzátette, hogy újjáéledt, miután két év kihagyás után visszatért az F1-be az Alpine csapathoz csatlakozva.
„Az életkor nem számít a motorsportban" – mondta Alonso.
Más sportágakban más a helyzet. Bíznod kell a fizikai állapotodban és hasonló dolgokban, de a motorsportban inkább szeretnék egy új első vagy hátsó szárnyat, mint három évvel kevesebbet, mint amennyi van. Ez több teljesítményt adna nekem. biztosan.„A sporttól távol töltött két év elég volt ahhoz, hogy teljesen újraprogramozzam az elmémet és a fizikai állapotomat. Boldogan edzenek és készülök fel a versenyekre. Pont olyan jó vagyok, mint 25 vagy 30 éves koromban." - tette hozzá a spanyol.

Nem hivatalos szerződési tárgyalások folynak
Mivel a jelenlegi Alpine-szerződése hamarosan lejár, Alonso elárulta, hogy informális megbeszéléseket kezdett a csapat vezérigazgatójával, Laurent Rossival.
"Nem beszéltünk hivatalosan"Most ittunk pár kávét. De úgy gondolom, hogy lesz a lehetőségem folytatni. A motivációm továbbra is megvan a győzelemhez és ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást [az élcsapatokhoz], még akkor is, ha tudjuk, milyen rendkívül nehéz lesz.
Tudjuk, hogy van néhány dolog, amit még megtehetünk. Az új szabályozás első évében sokat tanul az ember más autóktól és más filozófiáktól, így a teljesítményben nagyon sok gyorsbillentyűt találhatunk még meg.

- fogalmazott Alonso. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK