Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy ő a legidősebb pilóta az F1-es rajtrácson, és az Alpine szeretne ülést adni az ausztrál Oscar Piastrinak, Fernando Alonso visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint a szezon végén véget érne az F1-es karrierje. Mégis sok olyan faktor játszik szerepet az Alpine csapatnál, ami miatt nem lehet biztos a jövőjét illetően a spanyol.

Fernando Alonso azt mondja, szívesen folytatná még néhány évig az F1-ben, annak ellenére, hogy közeleg a 41. születésnapja. Azonban nem rajta áll a dolog kizárólag. A spanyol szerződése lejár az Alpine csapattal az idei szezon végén, és mivel csapattársa, Esteban Ocon 2024-ig hosszabbított az istállóval, így felmerül a kérdés, hogy az Alpine meg akar-e válni a kétszeres spanyol világbajnoktól.

A másik nyomós érve a csapatnak, hogy az F2-es világbajnokot, Oscar Piastrit mindenképp meg akarja tartani az Alpine, így jogosan mennek a találgatások Alonso esetleges visszavonulásáról a szezon végén, az ausztrál fiatal megtartása érdekében.
Alonso azonban visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint vissza akarna vonulni az F1-ből, mondván, hogy a motivációja és a vezetési képességei egyaránt elhalványultak.

- mondta Alonso a BBC Sportnak.

Alonso: Az életkor nem számít
Alonso 40 évesen a legidősebb pilóta az F1-es rajtrácson, de kitartott amellett, hogy az életkor nem befolyásolja a teljesítményét, és hozzátette, hogy újjáéledt, miután két év kihagyás után visszatért az F1-be az Alpine csapathoz csatlakozva.

„Az életkor nem számít a motorsportban"

– mondta Alonso.

„A sporttól távol töltött két év elég volt ahhoz, hogy teljesen újraprogramozzam az elmémet és a fizikai állapotomat. Boldogan edzenek és készülök fel a versenyekre. Pont olyan jó vagyok, mint 25 vagy 30 éves koromban." - tette hozzá a spanyol.

Nem hivatalos szerződési tárgyalások folynak
Mivel a jelenlegi Alpine-szerződése hamarosan lejár, Alonso elárulta, hogy informális megbeszéléseket kezdett a csapat vezérigazgatójával, Laurent Rossival.

"Nem beszéltünk hivatalosan"

Most ittunk pár kávét. De úgy gondolom, hogy lesz a lehetőségem folytatni. A motivációm továbbra is megvan a győzelemhez és ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást [az élcsapatokhoz], még akkor is, ha tudjuk, milyen rendkívül nehéz lesz.

- fogalmazott Alonso.
Forrás