Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo válaszolt a McLarentől kapott kritikára

2022.05.25. 16:02

Daniel Ricciardo ontja az adatokat a Spanyol Nagydíj csalódása után a McLaren számára, hogy megértsék mi volt a probléma fő oka Barcelonában. A nehéz versenyhét után a fellendülést célozza meg a wokingiak versenyzője.

Az ausztrál pilóta két hellyel kezdte a versenyt fiatalabb csapattársa, Lando Norris előtt, miután lenyűgöző szombati teljesítménnyel bejutott a legjobb 10 közé. A verseny napján azonban megfordult a szerencséje: Ricciardo a napot a 12. helyen zárta, négy hellyel Norris mögött, miközben a brit további 4 ponttal növelte előnyét (28 pontra) a csapattársával szemben.
Norris most a hetedik az F1-es tabellán, csak a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari pilótái előzik meg őt, míg Ricciardo csak a 11. helyet foglalja el.

Monacói feltámadásban bízik az ausztrál
A Spanyol Nagydíjat követő őszintén megnyílt a McLaren főnöke, Zak Brown nyilvánosan elismerte, hogy amióta 2021-ben csatlakozott a csapatához, Ricciardo nem érte el azt, amit ő vagy a csapat várt tőle. Brown hozzáteszi, hogy reméli, "bármi legyen is az ami jelenleg nem működik jól, az rövidesen átkattan".Ricciardo számára az lesz a cél a Monacói Nagydíjon, hogy újra felfedezze rég elvesztett formáját.
Egy nehéz versenyen vagyok túl, és már alig várom, hogy elkezdődjön a monacói hétvége.Sok tapasztalatom és emlékem van ezzel a helyszínnel, ezért remélem, hogy idén sikerül néhány pontot szerezni az MCL36-tal a csapatnak. A Monaco körüli atmoszféra mindig izgalmas, úgyhogy nagyszerű lesz, ha mindezt magamba szívhatom. Nagyon várom azt a rövid ingázást is, amelyet otthonom kényelme és a versenypálya között kell megtegyek. - mondta Ricciardo.

Ricciardo Spanyolország óta az adatokat bújja
A spanyolországi csalódás óta és Brown nyilvános értékelését követően Ricciardo azt mondja, hogy keresi a válaszokat, miközben megpróbálja csökkenteni a különbséget csapattársa mögött.
Ricciardo küzdelme Lando Norrison túl a McLaren fiataljaival is zajlik a színfalak mögött. Pato O'Warddal és Colton Hertával, az IndyCarban. Herta legutóbb Indianapolisban (utcai pályán) nyert, míg O'Ward egy versennyel azelőtt, Alabamában győzött. O'Ward a vasárnapi Indy500-on a legjobb 10-ben indul, Brown pedig valószínűleg szorosan figyelemmel követi a fiatal tehetségek teljestményét a McLaren színeiben.
Spanyolországot a hátam mögött tudva, az adatokat nézve törtem a fejem a mérnökökkel, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a lehető legjobb helyzetben vagyunk, ahhoz, hogy a legjobb 10-be kerüljünk a következő versenyen – folytatta Ricciardo.
Sokat tanultunk az autóról, különösen a jó fejlesztésekkel, és nagyon bízom a csapatban, hogy folyamatosan fejlődjünk. Remélhetőleg egy stabil hétvégét tudunk összehozni Monacóban.

- zárta keserédesen a mondandóját az ausztrál, aki alatt rezeghet a léc, ha továbbra se hozza a tőle elvárt teljesítményt a Zak Brown által irányított McLaren színeiben. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK