Kirabolták Sebastian Vettelt, robogóval üldözte a bűnözőket

Forma-1, Sebastian Vettel, Spanyol Nagydíj 2022, futam
Sebastian Vettel during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 22th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel hétfőn kirabolták Barcelonában, ám a négyszeres világbajnok telefonja segítségével megpróbálta megtalálni ellopott táskáját. Végül csak a fülhallgatójára bukkant rá.

Azok után, hogy Sebastian Vettel tizenegyedik helyének köszönhetően épphogy lemaradt a pontszerzésről a Spanyol Nagydíjon, másnap nem kívánt kalandba keveredett Barcelonában. A német pilótát ugyanis kirabolták, egészen pontosan a táskáját vitték el, aminek nyoma veszett, mint ahogyan a tartalmának nagy része is eltűnt.

Vettelt kirabolták Barcelonában Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 34 éves versenyző az El Periodico beszámolója alapjánhétfőn reggel a családjával együtt autózott a városban egy utcai Aston Martinnal, majd egy, a központban található hotel előtt rövid időre kiszállt a járműből.

A tolvajok kihasználták ezt a pillanatot, és elvitték a kocsiból Vettel hátizsákját.

Ő azonban tudta, hogy a táskája többek között a fülhallgatóját is tartalmazza, és az eszköznek lehet fogni a GPS-jelét. Éppen ezért kölcsönkért egy elektromos robogót, és telefonját használva követte, hogy a fülhallgatója pontosan hol van.

Emellett a katalóniai rendőrséget is értesítette, akiknek sikerült beazonosítaniuk az ő tartózkodási helyét, és megpróbálták rábeszélni, hogy hagyja abba az üldözést, és tegyen feljelentést a rendőrségen. Vettel azonban megnyugtatta őket, hogy nem közvetlenül a tolvajokat hajszolja, hanem a telefonja által kijelzett GPS-jelet követi.

A fülhallgatóját végül egy boltban, egészen pontosan egy vázában találta meg, miután az elkövetők vélhetően megszabadultak az eszköztől, amikor észrevették, hogy az is a hátizsákban van, mivel tisztában voltak vele, hogy ezáltal ők is lekövethetőek.

A Vettel személyes iratait is tartalmazó táska viszont nem lett meg, azt a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.

Reggel elloptak egy Sebastian Vettelhez tartozó táskát – erősítette meg az Aston Martin szóvivője az értesüléseket azAutosportnak. –Megpróbálta megtalálni úgy, hogy az iPhone-ja segítségével követte a táskájában lévő fülhallgatóját, de arra elhagyva talált rá, így az ellopott hátizsákjára nem bukkant rá.”

Az utóbbi időszakban Vettel a harmadik F1-es versenyző, akit kiraboltak Forrás: AFP/Lluis Gene

Az elmúlt szűk egy évben Vettel a harmadik F1-es pilóta, aki rablás áldozatául esett. Lando Norris óráját a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság döntője után, a finálénak otthont adó Wembley parkolójában tulajdonították el erőszakkal, míg Charles Leclerc-t szintén egy ilyen eszköztől szabadították meg akaratán kívül nem sokkal az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéje előtt.