Társoldalunk:

Spanyol Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2022.05.23. 11:28

A nemzetközi sajtó elsősorban a világbajnoki címvédő és immár az összetettben pontversenyben is vezető Max Verstappennek a győzelméről, valamint az eddigi éllovas Charles Leclerc-nek a kieséséről írt a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján.

Kaotikus nagydíjon van túl a száguldó cirkusz mezőnye, miután az egész hétvége során uralkodó Leclerc váratlanul műszaki hibát szenvedett a futamon, ezt pedig kihasználta a kicsúszással és DRS-problémával is küzdő Verstappen. A holland címvédő a futamgyőzelemmel átvette a vezetést a világbajnoki tabellán is, a remek csapatemberként viselkedő Sergio Pérez második helyével pedig a konstruktőrök között is megelőzte a Ferrarit a Red Bull. Lássuk, hogyan vélekedett a Spanyol Nagydíjról a nemzetközi sajtó!

Leclerc-nek összeomlásként, Verstappennek feltámadásként lehet felfogni a Spanyol Nagydíj futamátForrás: AFP/Lluis Gene

Nagy-Britannia:
The Sun:
„A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a pokol széléről visszakapaszkodva ötödikként ért célba, ami hihetetlennek tűnik, ha arra gondolunk, hogy az első körben defektet kapott".
Daily Mail:
„Max Verstappen a negyedik pozícióból rajtolva az élre küzdötte magát és megnyerte a Spanyol Nagydíjat. Lewis Hamiltont a csapata rángatta vissza a kétségbeesésből, de a hétszeres vb-győztes most vélhetően úgy érzi, hogy újra meghódíthatja a világot".
The Guardian:
„A drámai, incidensekkel tarkított Spanyol Nagydíjon senkinek sem volt könnyű versenye, de a kitartás kifizetődőnek bizonyult. Lewis Hamilton az első körben a 19. helyre esett vissza, végül mégis ötödikként zárt, ami bizonyíték arra, hogy a Mercedes jó úton jár az autó fejlesztésével. Max Verstappen a győzelemhez a műszaki problémákkal is megküzdött, és sikerével az összetett élére ugrott".

Franciaország:
L'Équipe:
„Jegyzőkönyv a Spanyol Nagydíjról: Verstappen opportunista, Pérez modellértékű csapattárs".
Le Figaro:
„Kettős Red Bull-győzelem Spanyolországban, a Ferrari és Leclerc sokat veszített".

Spanyolország:
Marca:
„Verstappen legyőzte a démonjait, és ő az új éllovas a bajnokságban. Győzelem a kicsúszás, az idegösszeomlás leküzdése és Leclerc kiesése után".
El País:
„Senki nem kérdőjelezi meg Verstappen szerepét a Red Bullnál. A legutóbbi idényben sikerült megállítania és végül legyőznie Hamiltont, a mostani szezonban pedig máris az összetett élén áll. Mindezt olyan vasárnapokon éri el, mint a legutóbbi is, amikor a nem jól működő állítható hátsó szárny (DRS) miatt az árral szemben kellett úsznia".

Olaszország:
La Repubblica:
„Kettős Red Bull-siker Montmelóban: a holland győzött és az összetettben megelőzte a monacóit, aki műszaki probléma miatt az élről volt kénytelen feladni a futamot".

Ausztria:
Kurier:
„Leclerc és a Ferrari drámája biztosította be Verstappen győzelmét és azt, hogy a holland az összetett élére ugorjon".

Svájc:
Blick:
„Verstappen Leclerc drámájának köszönhetően a vb új éllovasává vált".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK