Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso győzelemként éli meg hazai pontszerzését

2022.05.23. 17:08

Noha a balul sikerült időmérő és a motorcsere következtében az utolsó helyről rajtolt, végül a kilencedik helyig fel tudott kapaszkodni a spanyol. Esteban Ocon szintén tökéletesnek értékelte a vasárnapját, és elmondása szerint, ha ráéreznek az egykörös tempóra is, Monacóban meglephetik az élmezőnyt is.

A sok balszerencsés hétvége, és a rémes szombati időmérő után a Spanyol Nagydíj vasárnapján minden jól sikerült a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára, aki tizenegy helyet javítva rajtpozícióján, kilencedikként ért be a célba. Az Alpine bebizonyította, hogy igenis jó versenytempójú autóval rendelkeznek, hiszen a spanyol csapattársa, Esteban Ocon is rengeteget – öt helyet – lépett feljebb a futam alatt, amivel hetedikként zárt. A sajtótájékoztatón így érthetően elégedetten értékelt mindkét pilóta.

Idei legjobb vasárnapját teljesítette a kétszeres világbajnok, aki másodszor szerzett pontot a szezonbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

„Nagyon boldog vagyok! Minden hétvégén a pontszerzés a cél, ám a rossz kvalifikáció, valamint a motorcsere után olyan volt, mintha ezt a hétvégét fel kéne áldoznunk a későbbiekért. Így ez a kilencedik hely olyan, mint egy győzelem, remek érzés. Remélhetőleg mostantól öt-tíz versenyen egyfolytában pontot tudunk szerezni, ami már ránk férne nyilatkozta Alonso, aki elmondta, óvatosabb volt, miután figyelmeztették a 12-es kanyar kiszélesítése miatt, utána pedig rátért a hazai közönség és a csapat dicséretére. – Varázslatos és különleges volt a rajongók előtt versenyezni, sikerült jól teljesíteni előttük, még ha a szombati történések emiatt különösen fájtak is, hogy már-már feláldozhatónak gondoltuk a hétvégét. A futamot jól kontrolláltuk, a tempó és a gumikezelés is remek volt. Azonban megint olyan hétvégén vagyunk túl, ahol végezhettünk volna két-három hellyel előrébb is. Valami mindig hibádzott eddig, így remélem, a következő nagydíjon minden téren maximumot tudunk nyújtani."

A spanyol hozzátette, hogy reagálna a korábbi kijelentéseire még a Miami Nagydíjon kapott büntetésekkel kapcsolatban, és most már másként látja, azaz valóban jó döntést hoztak a sportfelügyelők, amikor kétszer is öt másodperces időhátrányt kapott, így lemaradt a legjobb tíz mezőnyéről.

Nem volt hiány a 14-es rajtszámú Alpine-ért szurkolókban a lelátón

Csapattársa, Esteban Ocon nem talált kivetnivalót a futamában, és rendkívül boldogan nyilatkozott a Spanyol Nagydíjat követően.

„Nagyszerű verseny volt, nagyon elégedett vagyok. Semmit nem csinálhattunk volna jobban: Valtteri [Bottas] túl gyors volt, a McLareneket legyőztük, jó volt a rajt, az első etap és az előzések – összegezte Ocon, aki szintén remekül taktikázott a gumikkal, és egy pillanatig nem volt kérdés a jó helyezése. – Ráadásul elképesztő, hogy Fernando is pontokig jutott az utolsó helyről, nem is lehetnék boldogabb! A nehézkes szombat után bebizonyítottuk, hogy a tempó és az autó is rendben van, úgyhogy jól fogok aludni! Nagyon fontos a kettős pontszerzés, amit már hiányoltunk az elmúlt futamokon, és jót is tesz a bajnokság szempontjából. Ha rájövünk az optimális időmérős teljesítményre, Monacóban ennél is jobbak lehetünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK