Társoldalunk:

Red Bull: Verstappen gond nélkül sem győzte volna le Leclerc-t

2022.05.21. 17:50

Christian Horner csapatfőnök szerint az első rajtkockából induló ferraris annyival gyorsabb volt az időmérőn. Verstappennek a DRS-e romlott el az utolsó körében, Sergio Pérez az első edzés kihagyására panaszkodik.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót a Spanyol Nagydíjra, Max Verstappennek meg kellett elégednie a 2. hellyel. Egy probléma is akadályozta a hollandot a párharc megnyerésében, az utolsó gyorskörénél nem nyílt a DRS-e, ezért a próbálkozása ment a kukába. Főnöke, Christian Horner úgy látta, nem ez döntötte el az időmérő kimenetelét.

Nem hiszem, hogy ma volt az autónkban annyi, hogy legyőzzük Charles-t.– mondta a Sky Sportsnak. – Remek kört rakott össze nyomás alatt, de elégedett vagyok az első rajtsorral."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Charles vihet egy új szett lágy gumit a versenyre, ez stratégiailag érdekes lesz. Ilyen melegben minden a gumik kopásáról és a kímélésükről fog szólni." A műszaki hiba okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

Verstappen a tévétársaságoknak nyilatkozva már tudta, hogy a DRS meghibásodása miatt érezte azt, hogy motorerőt veszít. „Kár érte, de a második hely így is jó – mondta. – Sok csapat nagyobb fejlesztéseket hozott ide, mi nem."

Számítottunk erre az eredménye, mert egy körön mindig jó volt a Ferrari, és az újításokkal előrelépést vártunk tőlük.

„A versenytempójuk is javult, kemény csata lesz."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Manu Fernandez

A másik Red Bullt Sergio Pérez az 5. helyre hozta be az időmérőn. Horner azt mondta, a mexikói a pálya első szektorára nem érzett rá, az érintett viszont főleg az első edzés kihagyása miatt kesereg. Azon Jüri Vips vezette az autóját, ugyanis a szezonban mindegyik csapatnak kötelező kétszer egy fiatal, F1-es nagydíjtapasztalat nélküli pilótát a volán mögé ültetni.

„Sokba került, hogy ki kellett hagynom az első edzést. A gumik viselkedését fontos kiismerni ezen a hétvégén, és nehezen tudtam behozni a lemaradtást ezen a téren. Nem éreztem teljesen komfortosnak az autót, a gumikat, túlságosan a határon táncoltam" – mondta Pérez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK