Társoldalunk:
Hírlevél

Hazai pályán szerezné meg az első győzelmét a Ferrari pilótája

2022.05.19. 09:33

A csapattársához képest gyenge szezonkezdeten van túl Carlos Sainz, aki a három dobogója ellenére egyszer sem tudott Charles Leclerc előtt végezni. A Spanyol Nagydíj azonban extra motivációt ad számára, és szeretne futamgyőzelemmel bizonyítani a hazai közönségnek.

A melbourne-i és az imolai kiesése után Miamiban a visszatérés jeleit mutatta Carlos Sainz: annak ellenére, hogy a pénteki szabadedzésen összetörte a Ferrarit, a futamon harmadikként tudott zárni. A huszonhét éves spanyol rendkívül lelkesen várja, hogy az egyik év eleji tesztnek is otthont adó pályán versenyezzen, ahol a közönség várhatóan (Fernando Alonso mellett) leginkább az ő pártját fogja.

„Nyilván mindannyian jól ismerjük ezt a pályát, és szerintem élvezzük is. Nagyon karakteres, alig várom, hogy versenykörülmények között is mehessek rajta az új autóval. Szerintem a 3-as és a 9-es kanyar a legizgalmasabb, de keverednek a magas, a közepes és az alacsony sebességű kanyarok, ami kihívást jelent a megfelelő egyensúly eléréséért – véli a spanyol, a pálya tulajdonságaival pedig mi is részletesen foglalkoztunk az előzetesünkben. – A cél, mint minden versenyhétvégén, az, hogy a maximumot kihozzuk az autónkból, és megpróbáljuk megnyerni a nagydíjat. Az, hogy ez az én hazai versenyem, még különlegesebbé teszi a szurkolók és az ott kapott támogatás miatt, de a célok tekintetében mindig küzdenünk kell a lehető legjobb eredményért."

A helyi szurkolók széles körű buzdítása mellett Sainzot az a megtiszteltetés is éri, hogy saját lelátóval, a 3500 fős „Grada CS55"-tel is rendelkezik a Spanyol Nagydíjon, a pilótát ez a tény pedig még inkább ösztönzi. Főleg azok után, hogy az elmúlt két évben nem, vagy alig lehetett szurkoló a pálya mentén, idén viszont az összes jegyet eladták. A spanyol így tudni fogja, hogy az óriási hangzavar honnan jön, és alig várja, hogy személyesen is találkozzon a rajongóival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK