Vágólapra másolva!
Rendkívüli tesztélményben volt része a Haas F1 Team két pilótájának, miután a miami hétvégét követően Észak-Karolinában lehetőségük volt kipróbálni az egyik legnépszerűbb amerikai motorsport autói közül a Ford Mustangot.

A rejtélyesnek tűnő kapcsolat nem véletlenül jött össze, hiszen ahogy a Forma-1-es csapat tulajdonosa Gene Haas, úgy

a NASCAR sorozatokban szereplő Stewart-Haas Racing egyik első számú embere is az amerikai üzletember.

Az észak-karolinai versenypályán, a Charlotte Motor Speedwayen utóbbi alakulat pilótái közül hárman – Chase Briscoe, Cole Custer és Riley Herbst – a szárnyaik alá vették Kevin Magnussent és Mick Schumachert speciális, kétüléses NASCAR-stílusú járművekben.

„Utasként mindig egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam, de nem féltem, remekül éreztük magunkat"– értékelte a történteket szűkszavúan Schumacher. – Amikor én ültem a volánnál, jó volt kicsit a frászt hozni Kevinre, úgyhogy összességében szívesen csinálnám újra ezt legközelebb is."

Számos tekintetben különleges élményben volt része a két haasos pilótának, hiszen

egy több, mint 670 lóerős, másfél tonnás Ford Mustangra kellett váltaniuk

a jól megszokott VF-22-ről.

„Nagyon jó móka volt Mick mellett sofőrként és utasként is lenni. Klassz, de egyben ijesztő is, pláne utasként, hiszen ha nem tudod irányítani az autót, gyorsabbnak és ijesztőbbnek tűnik, mint amikor saját magad vezetsz – támasztotta alá csapattársa véleményét Magnussen, majd nevetve hozzátette: –