Társoldalunk:
Hírlevél

Villeneuve: A Mercedes már nem Hamilton csapata

2022.05.18. 18:07

Jacques Villeneuve szerint George Russell lépett elő falkavezérré az istállónál. Úgy látja, Hamiltontól elpártolt a szerencse, ugyanakkor nem írja le, csak nem tudja, lesz-e energiája visszavágni.

A Mercedes új versenyzője, George Russell pontszámban egyelőre felülmúlja Lewis Hamiltont, igaz, néhányszor a szerencse mellé szegődött és így tudott 59:36-ra elhúzni a házon belüli párharcban. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint viszont már egyértelmű, hogy őrségváltás történt az istállónál.

Hamiltonnak nem indult jól a 2022-es idényForrás: AFP/Chandan Khanna

„Azt gondolom, végleg átvették az uralmat a Mercedesnél. George Russell lendületben van, Lewis Hamilton próbál a víz felszínén maradni" – írta a Formule1.nl-en vezetett blogján.

Azután, hogy éveken át sorozatosan nyert ellenfél nélkül, nehéz felébredni és ráeszmélni, hogy nincs könnyű helyzetben.

„Úgy kellene vezetnie, mint az első két évében. Russell így tesz, az előző futamon felvállalta a döntést, hogy elnyújtja az etapját, hátha bejön a biztonsági autó, és ez kifizetődött. Lewistól elpártolt a szerencse, nincs lendületben, semmi sem kedvez neki."

Villeneuve szerint Hamilton képes lehet visszavágniForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Russell a Williamstől érkezett a Mercedeshez, néhány év múlva köré épülhet az istálló. Villeneuve ugyanakkor nem írja le Hamiltont sem.

Nehéz csata vár rá, de Lewis egy igazi versenyző, egy bajnok. Tudja, mit kell tennie. Meglátjuk, van-e elég energiája hozzá.

– jelentette ki. – Viszont úgy látom, a tavaly elvesztett bajnoki cím nehéz teher rajta, egész télen cipelte. Elkeseredett volt, úgy érezte, kirabolták. Max [Verstappen] teljesítményén látható, hogy nem csente el a bajnoki címet, megérdemelten lett bajnok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK