Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff hisz a Mercedes feltámadásában: Sok csatát nyerhetünk még meg

2022.05.17. 16:20

A Mercedes az idei szezonban lemaradt a Ferrari és a Red Bull mögött az F1-es topcsapatok versenyében, de a csapatfőnök, Toto Wolff bízik abban, hogy jobb idők jönnek az istálló számára.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff nem hajlandó lemondani csapata 2022-es esélyeiről, annak ellenére, hogy jelentős a lemaradásuk mind teljesítményben, mind a konstruktőri és az egyéni világbajnoki pontversenyben a vezető Ferrarival és a Red Bull-lal szemben.
George Russellnek és Lewis Hamiltonnak a legutóbbi Miami Nagydíjon ismét meg kellett elégednie a „középmezőny legjobbja" titulussal. A Mercedes jócskán lemaradva áll a konstruktőri rangsor harmadik helyén, ami önmagában nem lenne egy rossz teljesítmény, de tekintettel arra, hogy sok megszerzett pont a szerencsés körülményeknek tudható be, és nem a csapat jó teljesítményének, máris más megvilágításba helyezi azt a harmadik helyet.Russell és Hamilton az első, illetve a negyedik helyezést érte el a pénteki floridai szabadedzésen, miközben a Mercedes különféle frissítéseket próbált ki a problémás W13-ason, amelyet folyamatosan fejleszteni, optimalizálni próbálnak, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Mercedes nem találta meg az elvesztett sebességet, és képtelen felvenni a Ferrari és a Red Bull által diktált tempót.

Wolff: Láttuk az autó teljes potenciáljának felvillanását
Toto Wolff azonban bátorítónak érezte a Mercedes eredményeit, amelyek megadták a szükséges válaszokat a hétvégi spanyolországi forduló előtt.
„A harmadik leggyorsabb autóval alattunk a lehető legtöbb pontot szereztük Miamiban" – elmélkedett Wolff.
George rajtpozícióját tekintve ez egy nagyszerű előrelépés volt, amihez hozzájárult a Safety Car pályára lépése is. De az időzítés szerencsétlen volt Lewis számára, aki egész hétvégén erős teljesítményt nyújtott, és a ötödik pozícióban intette le a kockás zászló Miamiban. Nincs kétségem afelől, hogy a szezon során egy kis szerencse végül Hamilton mellé fog szegődni. A pénteki edzésen az autó felvillantotta valódi potenciálját. Folytattuk a kísérletezést a beállításokkal, néhány új alkatrészt szereltünk fel, és ez válaszokat és jelzéseket adott nekünk, hogy milyen irányba induljunk el.

- mondta Wolff. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK