Társoldalunk:

Eltérő taktikával készül a Haas a Spanyol Nagydíjra

2022.05.17. 18:23

Bár sok Forma-1-es csapat – köztük a 2022-es szezon tempóját diktáló Ferrari és a Red Bull is – várhatóan frissítéseket hoz majd a Spanyol Nagydíjon, a Haas állítólag nem készül semmilyen fejlesztési csomaggal. A Haas csapatfőnöke, Güenther Steiner megerősítette, hogy az istálló nem hoz frissítéseket a barcelonai versenyhétvégére.

Ez egy olyan döntés, amellyel szembe megy a Haas az összes többi csapat által ideálisnak ítélt stratégiával, mivel [ahogy azt megírtuk], a tavaszi teszteket követően ez az első olyan alkalom, amikor visszatérnek egy olyan helyszínre 5 futamot követően, ahol már jártak idén. Ez az a hely, ahol konkrét adatokkal tudják alátámasztani, hogy mennyit fejlődtek a szezon előtti tesztekhez képest. Ezért a Circuit de Barcelona-Catalunya az évek során népszerű helyszínnek bizonyult a frissítési csomagok bevetésére.A Ferrari és a Red Bull komoly fejlesztéseket készül hozni, miközben folytatják a kemény harcukat a konstruktőri, illetve az egyeni világbajnoki pontversenyben is.

A Haas "körülbelül további négy-öt futamot követően" fog frissítéseket bevetni
Az amerikai csapat törekszik arra, hogy ne kapkodjon, úgy vélik, hogy először meg kell próbálni maximalizálni a VF-22 jelenlegi potenciálját, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtanának a versenygépen.„Általában Spanyolország a kézenfekvő hely a fejlesztések debütálására és úgy gondolom, hogy jó néhány csapat fog így tenni." – mondta Steiner.
Nem tudom, mennyit változtatnak majd az egyes autókon, és mit hoznak. Mi úgy döntöttünk, hogy várunk még egy kicsit a fejlesztésekkel, mivel továbbra is úgy gondoljuk, hogy ezek nélkül is bőven van teljesítmény az autóban, amit kihozhatunk belőle a pályán. Ezt néha sikerül elérni, néha pedig nem. Jó frissítési csomagunk van, amit körülbelül további négy-öt verseny után fogunk alkalmazni. Sok reményt fűzök hozzá, úgy gondolom, hogy magabiztosak lehetünk. Kíváncsiak várom, hogy a többiek mivel rukkolnak elő.

A Haas arra törekszik, hogy túllépjen a Miamiban történt csalódottságán
Az erős szezonkezdet után a Haas előbb Ausztráliában majd Miamiban is alulteljesített. Mindkét autójuk kiesett a Q1 és Q2 fázisban, és nem szereztek pontokat. A keserű pillanatok ellenére Steiner bízik abban, hogy a Haas még mindig erős csomaggal rendelkezik, és egy tiszta hétvégével ismét a pontszerző csapatok közé kerülhetnek vissza.
Elég nagy csalódás volt mind az időmérőn, mind a versenyen elért eredményünk, de pozitívnak kell maradnunk. A pozitívum például az, hogy az autó jó, csak az optimális beállításokra van szükségünk, hogy a gumik megfelelően működjenek. Az autóban megvan a lehetőség mindenre. Amint az a miami futam alatt is látszódott. Jól pozícionáltuk magunkat, mindaddig, amíg a Safety Car a pályára nem lépett, majd emiatt visszaestünk a mezőny hátsó felébe. Arra kell összpontosítani , hogy jó versenygépünk van, és meg fogjuk szerezni azokat a kívánt pontokat." - fejtette ki véleményét Günther Steiner.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK