Eltérő taktikával készül a Haas a Spanyol Nagydíjra

Forma-1, Günther Steiner, Haas
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Gunther Steiner of Germany and Haas F1 during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter J Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bár sok Forma-1-es csapat – köztük a 2022-es szezon tempóját diktáló Ferrari és a Red Bull is – várhatóan frissítéseket hoz majd a Spanyol Nagydíjon, a Haas állítólag nem készül semmilyen fejlesztési csomaggal. A Haas csapatfőnöke, Güenther Steiner megerősítette, hogy az istálló nem hoz frissítéseket a barcelonai versenyhétvégére.

Ez egy olyan döntés, amellyel szembe megy a Haas az összes többi csapat által ideálisnak ítélt stratégiával, mivel [ahogy azt megírtuk], a tavaszi teszteket követően ez az első olyan alkalom, amikor visszatérnek egy olyan helyszínre 5 futamot követően, ahol már jártak idén. Ez az a hely, ahol konkrét adatokkal tudják alátámasztani, hogy mennyit fejlődtek a szezon előtti tesztekhez képest.

Ezért a Circuit de Barcelona-Catalunya az évek során népszerű helyszínnek bizonyult a frissítési csomagok bevetésére.

A Ferrari és a Red Bull komoly fejlesztéseket készül hozni, miközben folytatják a kemény harcukat a konstruktőri, illetve az egyeni világbajnoki pontversenyben is.

A Haas "körülbelül további négy-öt futamot követően" fog frissítéseket bevetni

Az amerikai csapat törekszik arra, hogy ne kapkodjon, úgy vélik, hogy először meg kell próbálni maximalizálni a VF-22 jelenlegi potenciálját, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtanának a versenygépen.

„Általában Spanyolország a kézenfekvő hely a fejlesztések debütálására és úgy gondolom, hogy jó néhány csapat fog így tenni." – mondta Steiner.

A Haas arra törekszik, hogy túllépjen a Miamiban történt csalódottságán
Az erős szezonkezdet után a Haas előbb Ausztráliában majd Miamiban is alulteljesített. Mindkét autójuk kiesett a Q1 és Q2 fázisban, és nem szereztek pontokat. A keserű pillanatok ellenére Steiner bízik abban, hogy a Haas még mindig erős csomaggal rendelkezik, és egy tiszta hétvégével ismét a pontszerző csapatok közé kerülhetnek vissza.

- fejtette ki véleményét Günther Steiner.
Forrás