Új helyszín jelentkezett az F1-es sprintfutamok egyik házigazdájának

Baku, Azerbajdzsán
Haas F1's driver Nikita Mazepin steers his car during the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 5, 2021. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FIA jóváhagyása esetén az F1 Sprint eseményei háromról hatra duplázódhatnak a következő szezonban. A meglévők mellett Azerbajdzsán is érdeklődését fejezte ki a formátum iránt, szívesen adnának otthont a jövőben a hat sprintfutam egyikének. 

Az Azerbajdzsáni Nagydíj szervezői kifejezték azon szándékukat, hogy a Forma-1 sprint formátumát bemutassák a jövő évi Baku City Circuit versenyen. A felülvizsgált formátum - amely a kvalifikációt péntekre tolja, szombatra pedig egy 100 kilométeres futamot iktat be - 2021-ben debütált, a kiválasztott helyszínek eddig Silverstone, Monza és Interlagos.
2022-ben is érvényben maradt, Imola, a Red Bull Ring és Interlagos is, mint házigazdák, miközben folynak a tárgyalások arról, hogy 2023-ra megduplázzák a sprintek számát háromról hatra.

Az F1 és a csapatok támogatták a javaslatot, de az FIA még nem adott neki zöld utat, mivel "számításba kell venni a pályamenti műveletekre és a személyzetre gyakorolt hatását is a sprintfutam rendezésének."

Baku lelkes az F1 sprint formátuma iránt
A megbeszélések dübörögnek, a Baku City Circuit főnöke, Arif Rahimov kijelentette, hogy érdeklődik egy Sprint megrendezése iránt, azzal érvelve, hogy az "sokkal több akciót" kínál a rajongóknak.

- mondta Rahimov a médiának.

- nyilatkozott lelkesen a pálya igazgatója.

A bakui utcai versenypálya az egyike lehet a hat tervezett sprintfutam helyszínének 2023-ban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Resul Rehimov

Az idei bakui versenyhétvégén tárgyalásokat terveznek az F1-gyel a rendezők
Rahimov hozzátette, hogy az idei Azeri Nagydíjon, - amelyre június 10-12-én kerül sor - már a sprintversennyel kapcsolatos megbeszéléseket tervezik lefolytatni az F1 vezetőivel.
"Ez szerepelt a napirendemben az idei versenyre már egy ideje" - erősítette meg.

- hallhattuk a Arif Rahimov abszolút pozitív hozzállását a sprintfutamokhoz.
Forrás