Társoldalunk:
Hírlevél

Pilótacsere a Williamsnél

2022.05.16. 12:12

A hétvégi Spanyol Nagydíj első szabadedzésén a Forma-E bajnok Nyck de Vries helyettesíti Alexander Albont. A barcelonai gyakorláson először ülhet F1-es autóba a holland.

A Mercedes tesztpilótája, azonban mégis a Williams ülésében foglal először helyet Forma-1-es versenyhétvégén Nyck de Vries. A Forma-E tavalyi bajnoka, aki tegnap megnyerte a második berlini futamot a sorozatban, az idén már kétszer is pontot szerző Alexander Albont helyettesíti az FW44-ben, akivel korábban nagy csatát folytatott a Williams egyik 2022-es ülésért.

„Alig várjuk, hogy Nyck de Vries az FP1-re az autóba ülhessen, mivel mindig jó új pilótával dolgozni, és friss véleményt kapni az autó erősségeiről és gyengeségeiről – mondta a Williams járműteljesítményért felelős vezetője, Dave Robson. – Nyck tapasztalata és professzionalizmusa kulcsfontosságú lesz pénteken, mivel elvégez néhány kulcsfontosságú mérnöki tesztet az FP1-ben, mielőtt visszaadja az autót Alexnek az FP2-re."

A holland autóba ültetésével egyébként a Williams teljesíti a 2022-re szóló új megbízás egy részét, miszerint az F1-es csapatoktól megkövetelik, hogy legalább két szabadedzést biztosítsanak F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező versenyzőknek.

„Először is szeretném megköszönni a Williamsnek a lehetőséget, hogy részt vehetek az FP1-ben – mondta de Vries. – Nagyszerű számomra, hogy megismerhetem a csapatot, vezethetem az FW44-et, és egy Forma-1-es hétvége során is a pályára léphetek. Eddig jól halad a felkészülésem, a csapat hihetetlenül támogatott. Már nagyon várom a spanyolországi élményt!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK