Társoldalunk:

Verstappen kiéhezettebb, mint valaha

2022.05.16. 07:26

Hiába reménykedtek a riválisok abban, hogy a világbajnoki cím után csökken a motivációja, a holland klasszis szerint még nőtt is benne a bizonyítási vágy. A Leclerc-rel szembeni párharcnak pedig kimondottan örül, hiszen személyében egy évtizedes rivalizálást folytathat, ezúttal már az F1 megnyeréséért.

Amikor meglátta a kockás zászlót, eddig mindig elsőként tette ezt az idei szezonban Max Verstappen, hiszen két műszaki hiba mellett három futamgyőzelemmel és egy sprintsikerrel kezdte a 2022-es évet. A holland a bahreini és az ausztráliai, valamint a Miamiban is kezdetben jelen lévő problémákat nagyon bosszantónak tartja, de szeretne a pozitív dolgokra koncentrálni, ebben pedig segíti őt az, hogy címvédőként sem lankad a koncentrációja a Red Bullban ülve.

Verstappen ugyanolyan eltökélt maradt, mint amilyen a tavalyi szezonban voltForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Korábban úgy tartottam, hogy ha sikerül megnyerni a világbajnoki címet az F1-ben, onnantól minden egyfajta bónusz, és csak élvezni fogom a versenyzést – mondta a holland a CNN-nek. – Most azonban nincs olyan érzésem, hogy »megnyertem a vb-t, innentől bulizzunk itt és ott«, hanem a motivációm még magasabb is, hogy ugyanazokat az érzéseket újra átéljem. Az ismét versenyképes autónk pedig ezt nagyban segíti. Ugyanakkor próbálom jobban élvezni a hétvégéket, és igyekszem több időt tölteni a paddockon kívül városnézéssel is."

Verstappen hozzátette, hogy könnyebb volt úgy belevágni az idei évbe, hogy új járművek módosult szabályokkal is megjelentek, hiszen így bizonyíthatja, hogy ilyen körülmények között is ő a mezőny legjobbja.„Pilótaként évről évre tanulsz és próbálsz fejlődni, ez természetes, pláne ha új autókhoz kell alkalmazkodni. Jó, hogy még tavaly megnyertük a címet, mielőtt a teljesen új szabályok megjelentek. Próbálok minden szempontból jobbnak és stabilabbnak lenni."

A tavalyi Lewis Hamilton elleni ki-ki párharcot követően ezúttal úgy néz ki, Charles Leclerc Ferrarijával kell majd nagyot harcolnia a végső sikerért a hollandnak. A monacóival gokartos koruk óta ismerik egymást, és noha akkor elég ellenséges volt a két pilóta viszonya, mára már csak egy egészséges rivalizálás van kettejük között.

Az első öt hétvége alapján a tavalyihoz hasonló izgalmak elé nézünk a vb-címért zajló párharcbanForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

„Emlékszünk az akkori [balesetekre], amiken ma már csak nevetünk, hiszen ezek jó tíz éve történtek 14 éves korunkban, most pedig már az F1 élén harcolunk egymással. Jó helyen vagyunk, remélhetőleg sok csata vár még ránk idén is – folytatta Verstappen. – Az emberek persze [a versengésünket] izgalmasnak akarják feltüntetni, de Charles-t régóta ismerve szimplán évezem, ha vele harcolhatok egy jó versenyen."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK