Majdnem 30 cm a különbség a legmagasabb és a legalacsonyabb Forma-1-es pilóta között a mezőnyben

Forma-1, Bahreini Nagydíj, mezőny
F1 drivers pose for a group photo ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 20, 2022. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Idén is játékos kvízekkel kapcsolódhatnak ki a versenyzők: az első feladat során egymás magasságát kellett megtippelni. A mezőny jól szórakozott a kihíváson, a légkörre és a meglepő eredményekre sem lehetett panasz.

Az idei első Grill The Grid kvízt szervezte meg a Forma-1, ahol a mezőnynek a pilóták magassági sorrendjét kellett megtippelniük két perc alatt – mint kiderült, ebben is szoros a verseny.

Ez a fizikai tulajdonság nem tartozik a legfontosabbak közé egy autóversenyzőnél, azonban természetesen nem mindegy, hogy egy 190, vagy egy 160 centiméteres ember ül be a volánhoz.

A hétköznapok autóiban az ülés előre-hátra tologatásával megoldható a probléma, a száguldó cirkuszban azonban nem ilyen egyszerű kezelni a különbségeket. Ráadásul a magasság nem tartozik azok közé, ami egy pilótát nézve szemet szúr, így érdekes volt végigkövetni, ők maguk mennyire ismerik a mezőny tagjait ebből a szempontból.

Az idei mezőny a szezonnyitó előtt fotózkodott – a legalacsonyabb pilóta kilétét nem nehéz megjósolni a kép alapján Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A legmagasabb és pláne a legalacsonyabb pilóta kérdésében nem volt igazán kérdés senkiben, a közöttük lévő 18 helyen azonban merőben más válaszok születtek. Természetesen

a legtöbben nem vették túl komolyan a kihívást, de így legalább egy jó hangulatú vetélkedésnek lehettünk szemtanúi.

A világbajnoki éllovas Charles Leclerc például nem vette figyelembe az időkorlátot, míg Daniel Ricciardo, Lando Norris és Valtteri Bottas szinte minden pilótát egy szinten kezelt. Esteban Ocon, Alexander Albon és George Russell is magát gondolta a legmagasabbnak – egyikőjüknek igaza is lett –, Max Verstappen, Charles Leclerc és Lando Norris magasságán pedig sokan meglepődtek.

A versenyt végül

az Alpine és a Ferrari két pilótája zárta a legeredményesebben,

ők találták el leginkább a végső sorrendet, de komoly mellélövések csak elvétve fordultak elő a kvíz alatt. A tavalyi Grill The Gridet megnyerő Sebastian Vettel a tizenharmadik helyen zárta az első versengést, azonban még sok állomása lesz a sorozatnak a hátralévő hónapokban.

A magassági sorrendet a konkrét értékekkel együtt a videó alatt találhatják meg.

sorrend versenyző magassága
1. Esteban Ocon 187 cm
2. Alexander Albon 186 cm
2. Nicholas Latifi 186 cm
4. George Russell 185 cm
5. Max Verstappen 181,5 cm
6. Lance Stroll 181 cm
7. Charles Leclerc 180 cm
8. Daniel Ricciardo 179 cm
9. Carlos Sainz 178 cm
10. Pierre Gasly 177 cm
11. Lando Norris 176 cm
11. Mick Schumacher 176 cm
11. Sebastian Vettel 176 cm
14. Csou Kuan-jü 175 cm
15. Lewis Hamilton 174 cm
15. Kevin Magnussen 174 cm
17. Valtteri Bottas 173 cm
17. Sergio Pérez 173 cm
19. Fernando Alonso 171 cm
20. Cunoda Juki 159 cm