Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel meglepetésszerű börtönlátogatást tett a brit igazságügyi miniszterrel

2022.05.13. 13:32

Vettel nem először áll ki sokakat érintő társadalmi problémák mellett. A négyszeres német világbajnok a környezetvédelem, a fenntartható- és megújuló energiaforrások, valamint a farmgazdálkodás kapcsán is sokat tesz a társadalmi felelősségvállalás terén. Legutóbb pedig az egyik angliai fiatalkorú bűnelkövetők számára fenntartott létesítményben tett látogatást a brit igazságügyi miniszterrel az oldalán, hogy fontos bejelentést tegyenek. 

Sebastian Vettel meglepetésszerű börtönlátogatást tett Angliában az igazságügyi miniszterrel, Dominic Raabbal.
A négyszeres világbajnok (34) és a miniszterelnök-helyettes új motoros műhelyt nyitott fiatal elkövetők számára a HMP Feltham büntetés-végrehajtási intézményben.

A délnyugat-londoni börtönben a fogvatartottak lehetőséget kaptak, hogy megkérdezzék a németet versenyzői karrierjéről, és motivációt merítsenek ahhoz, hogy egy új dologba vágjanak bele.
Az Aston Martin sofőrje pedig azt mondta nekik: Az élet nem igazságos, és néhányan olyasmit teszünk, amit megbánunk, de mindenki megérdemel egy második esélyt.

Hozzátette: Ha nyitott elmével éled végig az életet, és készen állsz az inspirációra, akkor jó dolgok történhetnek veled. Talán ezek a srácok még az autókkal kapcsolatos jövőbeni karriert is megtalálhatják a műhely segítségével.A workshop lehetőséget ad a fiataloknak, hogy elsajátítsák a motormechanikai ismereteket, miközben roncstelepek és jótékonysági szervezetek által adományozott autókon dolgozhatnak. 

Raab igazságügyi miniszter a következőket mondta: „Az emberek mindenféle problémával jönnek a börtönökbe – kábítószerrel, alkohollal, mentális egészségügyi problémákkal, alacsony önbecsüléssel, oktatás nélkül –, hiszek benne, hogy valamikor ki fognak jönni ebből az állapotból. Azt akarjuk, hogy az elkövetők kapjanak egy második esélyt. Ez jó nekik, jó a társadalom egészének, mert így csökkenthetjük a bűnözési rátát."

Vettel Miamiban is meglátogatott egy hátrányos helyzetű gyerekeknek fenntartott iskolát. A miami Carol City Middle School látogatása után megnyitott egy új terápiás szobát, miközben megismerkedett közelebbről a hátrányos helyzetű fiatalok előtt álló kihívásokkal.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK