Nem véletlenül az F1-ben jeleskednek a Williams pilótái

Forma-1, Miami Nagydíj, Nicholas Latifi, Williams
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 07: Canadian-Iranian driver Nicholas Latifi of Williams drives during a practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Alexander Albon és Nicholas Latifi a Miami Nagydíj hétvégéjén három sportágban is kipróbálta magát egy helyi NFL-játékos, Byron Jones segítségével. Mint kiderült, jobb, ha az autóversenyzésnél maradnak mindketten.

A távolugrás, a kosárlabdázás és a súlypontemelkedés sem tartozik Alexander Albon és Nicholas Latifi legnagyobb erősségei közé – ez derült ki a Miami Nagydíj felvezetéseként megrendezett kihíváson. A Williams pilótáit a helyi amerikaifutball-csapat játékosa, Byron Jones segítette három különböző sportágban.

Albon a miami hétvégén inkább a vezetésre koncentrált, és ez ki is fizetődött számára Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Lélegzetelállító háttér előtt egy felüljárón próbálkoztak először a magyar testnevelésórákról is ismert helyből távolugrással, ahol ugyan hamar ráéreztek a kivitelezésre,

a távolsággal igencsak meggyűlt a bajuk, főleg Albonnak – a thai egyik nagyon rövidre sikerült kísérleténél Jones nem is bírta türtőztetni nevetését, és egy sziklához hasonlította a pilóta mozgását.

A williamseseket ezután egy kosárlabdapályára kísérte a Miami Dolphins védőjátékosa, ahol egy közeli dobás után büntető, hárompontos, majd egy nagyon távoli dobással próbálkozhattak a pilóták. Már a legkönnyebb kísérlettel is komoly problémáik voltak, aztán Latifi kezdett belelendülni, Albon viszont továbbra sem remekelt.

A thainak komoly tervei voltak azzal kapcsolatban, hogy háttal állva is tudjon kosarat dobni, ez azonban a számtalan próbálkozás egyikénél sem sikerült neki.

A jó hangulatú esemény végén a súlypontemelkedésüket mutathatták meg a pilóták: Latifi a gyűrűt épphogy el tudta érni, az egyébként is alacsonyabb Albonnak viszont csak a hálót sikerült megütnie a kísérleténél. Úgyhogy nem volt kérdés:

a kihívás mindhárom számában eredményesebb kanadai nyerte kettejük párharcát,

melynek végén a két versenyző egy Williams színeiben pompázó inget ajándékozott a Dolphins cornerbackjének. Albon azonban a hétvége fontosabb részén jóval sikeresebb volt csapattársánál: a kilencedik helyet megszerezve újabb két ponttal gazdagította a Williamset.