Társoldalunk:

Nem véletlenül az F1-ben jeleskednek a Williams pilótái

2022.05.12. 09:42

Alexander Albon és Nicholas Latifi a Miami Nagydíj hétvégéjén három sportágban is kipróbálta magát egy helyi NFL-játékos, Byron Jones segítségével. Mint kiderült, jobb, ha az autóversenyzésnél maradnak mindketten.

A távolugrás, a kosárlabdázás és a súlypontemelkedés sem tartozik Alexander Albon és Nicholas Latifi legnagyobb erősségei közé – ez derült ki a Miami Nagydíj felvezetéseként megrendezett kihíváson. A Williams pilótáit a helyi amerikaifutball-csapat játékosa, Byron Jones segítette három különböző sportágban.

Albon a miami hétvégén inkább a vezetésre koncentrált, és ez ki is fizetődött számáraForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Lélegzetelállító háttér előtt egy felüljárón próbálkoztak először a magyar testnevelésórákról is ismert helyből távolugrással, ahol ugyan hamar ráéreztek a kivitelezésre, a távolsággal igencsak meggyűlt a bajuk, főleg Albonnak – a thai egyik nagyon rövidre sikerült kísérleténél Jones nem is bírta türtőztetni nevetését, és egy sziklához hasonlította a pilóta mozgását.

A williamseseket ezután egy kosárlabdapályára kísérte a Miami Dolphins védőjátékosa, ahol egy közeli dobás után büntető, hárompontos, majd egy nagyon távoli dobással próbálkozhattak a pilóták. Már a legkönnyebb kísérlettel is komoly problémáik voltak, aztán Latifi kezdett belelendülni, Albon viszont továbbra sem remekelt. A thainak komoly tervei voltak azzal kapcsolatban, hogy háttal állva is tudjon kosarat dobni, ez azonban a számtalan próbálkozás egyikénél sem sikerült neki.

A jó hangulatú esemény végén a súlypontemelkedésüket mutathatták meg a pilóták: Latifi a gyűrűt épphogy el tudta érni, az egyébként is alacsonyabb Albonnak viszont csak a hálót sikerült megütnie a kísérleténél. Úgyhogy nem volt kérdés: a kihívás mindhárom számában eredményesebb kanadai nyerte kettejük párharcát, melynek végén a két versenyző egy Williams színeiben pompázó inget ajándékozott a Dolphins cornerbackjének. Albon azonban a hétvége fontosabb részén jóval sikeresebb volt csapattársánál: a kilencedik helyet megszerezve újabb két ponttal gazdagította a Williamset.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK