Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Megérdemeltem a büntetést

2022.05.11. 12:31

Miután kiütötte a versenyből Pierre Gaslyt, Alonso elismerte a hibáját és elnézést kért vetélytársától. Jogosnak tartja az időbüntetést.

A Miami Nagydíjon több ütközést tarkította a középmezőny küzdelmét. Élen járt a csattanásokban Fernando Alonso, aki a rajtnál meglökte Lewis Hamiltont, majd verseny közben Pierre Gaslyval ütközött. Utóbbi manőveréért 5 másodperces időbüntetést kapott, majd utólag még egyszer rásóztak ugyanennyit, amiért a pálya levágásával tartós előnyhöz jutott.

A kétszeres bajnok spanyol nem volt rest beismerni, hogy hibázott a büntetést érő ütközésnél. „Nagy agresszív voltam a rajtnál. Négy-öt helyet javítottam, de közben összeértem Lewis autójával – mondta. – A bokszkiállás döcögősen alakult, négy-öt másodpercet buktam, ezért fel kellett zárkóznom Gaslyra. Ez sikerült, és egy nagyon optimista manőverbe vágtam bele, azonban összeértünk."

Alonso a Miami NagydíjonForrás: AFP/Chandan Khanna

Büntetést kaptam érte, amit megérdemeltem.„Én hibáztam, későn fékeztem. Készen álltam rá, hogy visszaadjam a pozíciót, de addigra bement a bokszba, úgyhogy 5 másodperccel bűnhődtem érte."

Hozzátette, utólag elnézést is kért a kárvallott riválistól. „Tudom, milyen érzés ilyet elszenvedni. Nem az ő hibája volt. Nehéz lenyelni, amikor nem érünk célba azért, mert más meglök hátulról" – tette hozzá.

Ritkán hallani ilyen korrekt nyilatkozatot, a vétkes felek általában versenybalesetként minősítik a hasonló incidenseket vagy egyéb tényezőkkel szabadkoznak. Alonso a második időbüntetést miatt végül pontot sem szerzett. Főnöke, Laurent Rossi viszont keserű pirulának érezte a szankciót, nehezen nyeli le.

„Nehéz elfogadni, mert Fernando lassított a körében, hogy az időnyereséget visszaadja" – nyilatkozta.

Nem tudtunk bizonyítékot szolgáltatni erre a büntetést kiosztása előtt, pedig ha lehetőségünk lett volna rá, úgy véljük, Fernando megtarthatta volna a 9. helyet.

Rossinak a konstruktőri bajnokságban elvesztett pontok fájnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK