Társoldalunk:

Őrült drága jegyek, telt ház: mégis sikerült veszteségessé tenni a Miami Nagydíjat

2022.05.11. 17:16

A Miami Nagydíj szervezője elmondta, hogy az első verseny veszteségesnek bizonyult a vártnál nagyobb kiadások miatt. Beszélt a legfőbb problémáról is, ami a Paddock Club kiemelt vendégeit sújtotta.

Hiába árulták kiemelkedően drágán a jegyeket a Miami Nagydíjra és volt teltházas az első itteni verseny, a rendezvényt szervező cég ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy az egész esemény veszteséges volt.

„Amennyiben hat hónappal ezelőtt megkérdeznek, mire számítok, azt mondom, a bevételek alakulása alapján haszonra" – idézte a Tom Garfinkelt, a rendezvény ügyvezető igazgatóját a Motorsport-total.com.

Az első Miami Nagydíj rajtja előtti percekForrás: AFP/Chandan Khanna

A kiadások viszont akkorák voltak, hogy idén biztos nem leszünk nyereségesek.

„Mindazonáltal fontos volt számunkra, hogy nagyszerű rendezvényt csináljunk. Bár a kiadások messze felülmúlták a becsléseinket, mindez annak a következménye, hogy mindent megtettünk azért, hogy Forma-1-et méltón fogadjuk és olyan legyen az esemény, amilyenre megálmodtuk."

A nézői élmény javítása érdekében például aszfalt helyett fűvel borították le a Hard Rock Stadium parkolóját, hogy esztétikusabb legyen a látvány, illetve a hőségben enyhülést adjon. Ez is megdobta a költségeket, és persze a többek által kritizált műkikötő sem volt olcsó mulatság.

A nézők közepesen izgalmas versenyt láthattakForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

„Sokkal több jegyet is értékesíthettünk volna, de azt szeretném, hogy az ide érkezők kiszolgálása megfelelő legyen a vécékkel és hasonló dolgokkal. – tette hozzá Garfinkel. – Meg akartuk nézni, hogy a gyalogos hidakon, a vécéknél kialakul-e torlódás, mit lehet javítani a parkoláson, satöbbi. Miután ezeket kiértékeltük, tudni fogjuk, hogyan bővíthetünk. Szívesen fogadnék 100 ezer nézőt naponta, ha ez kivitelezhető jövőre, megtesszük." Hozzávetésként, vasárnap 82,5 ezren látogattak ki a pályára.

A legnagyobb probléma a kényesebb vendégsereget érte: a csapatok és az F1 vendégei pénteken ellátás nélkül a Paddock Clubban, nem jutottak koszthoz.

„Az ételek előkészítésénél problémák adódtak, ez nem volt ideális. A fő gond az volt, hogy az ellátásban dolgozók nagy része túl későn érkezett meg, mert előtte buszokra pakoltak – mondta a Miami Nagydíj ügyvezetője. – Nem készültek el, mire a vendégek megérkeztek."

Állítólag a VIP-vendégek közül többen annyira kiakadtak az alacsony színvonalú kiszolgáláson, hogy megfogadták, nem térnek vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK