A McLaren helyett egy másik csapattal szövetkezik az Audi?

Forma-1, teszt, Barcelona 3. nap, Sebastian Vettel, Aston Martin, Lando Norris, McLaren
Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR22 Mercedes during Day Three of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 24, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Már találkoztak is az érintett istálló vezetőjével, miután a McLarennel távol állnak az elképzeléseik az anyagi részletekről. Az Aston Martin oldalán vonzónak látnak minden együttműködési lehetőséget egy nagy motorgyártó elsődleges partnereként.

A 2026-ban érkező új motorszabályok új gyártókat vonzhatnak be a Forma-1-be, nevezetesen a Porschét és az Audit. Előbbit a Red Bull-lal, utóbbit a McLarennel boronálta össze a sajtó, de az Audi belépése kapcsán váratlan fejleményekről számolt be a Motorsport-total.com.

A szakportál úgy értesült,

hogy a tárgyalások megrekedtek, elsősorban az anyagi részletek miatt.

Vagyis jelenleg igen távol egymástól a két oldal elképzelése a fejlesztés és az együttműködés pénzügyi vonzatairól. Az F1-ben még sosem szereplő márka így kénytelen lehet új partner után nézni, és az egyik jelölt a Mercedes régi ügyfele, az Aston Martin.

Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR22 Mercedes during Day Three of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 24, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Lawrence Stroll már több mint egy hónapja találkozott az Audi vezetőivel, az Aston Martin részéről nem is tagadták az egyeztetést arra hivatkozva, hogy minden lehetőséget felmérnek. Az istállót irányító Mike Krack azt mondta, „mindegyik csapatnak elképesztően vonzó egy ilyen lehetőség, ha még nem egy nagy gyártó ügyfele."

Alternatívaként az Alfa Romeo és a Williams is felmerülhet potenciális partnerként, bár a Motorsport-total.com felvetetette, hogy az új gyár építésén dolgozó Aston Martin mellett szólhat, hogy az infrastruktúra kialakításába így az Audi is belszólhatna.

A Porschét szintén becsalogathatják az F1-be az új motorszabályok, ők sajtóhírek szerint a Red Bull-lal léphetnek frigyre.