Társoldalunk:

Alonso a pilótaparádé alatt mesteri tervet dolgozott ki

2022.05.10. 13:18

Fernando Alonso elmagyarázta, hogy egy különösen lassú pilóta felvonulás Miamiban hogyan segített neki egy szenzációs első körben, amivel a 11. helyről a 7. helyre ugrott előre. Az Alpine versenyzője azt mondta, hogy a Miami Nagydíj "minden idők leglassúbb pilótaparádéja" segített neki egy csapásra három autót megelőzni az első körben.

A most 40 éves Alonso a Miami International Autodrome nyitóversenyén a legjobb 10-en kívül indult, de az első kanyart már Lewis Hamilton Mercedesével az oldalán vette be, a hetedik helyért küzdve.
Miután Lance Stroll bokszutcai rajtja miatt már megszerzett egy helyet, az Alpine pilótája letért az ideális ívről, és kockázatos manőverbe kezdett az 1-es kanyarban – egy olyan pályán, ahol egész hétvégén nem volt tapadás.
De köszönhetően a szuper lassú pilótaparádénak, ahol a spanyol tüzetesen megfigyelte a pálya minden apró részletét, Alonso beviharzott a kanyarba azzal a reménnyel, hogy képes lesz megvalósítani a fejben precízen kidolgozott akciót.

Az 1-es kanyarban tett lépése Alonsónak 3 helyet hozott neki
A felvonulás alatt, amely során minden pilótát külön autóban vitték körbe sofőrök az új miami pályán egy kör erejéig, Alonso az 1-es kanyarnál várakozott, és megragadta az alkalmat, hogy megvizsgálja az aszfaltot.
Ez volt a leglassabb pilótaparádé valaha, és ennek köszönhetően megálltunk az 1-es kanyar előtt. 20 másodpercig néztem azt az a külső ívet az 1-es kanyarban, és úgy éreztem, hogy nagyon jónak tűnik a tapadás ott egy szakaszon. Nem volt egyenetlen, se kavicsos, semmi. Nagyon tisztának tűnt.Ekkor Alonso megtervezte az útvonalat az első kanyarban, amelyen elment Lando Norris, Cunoda Juki és Hamilton mellett.
Mindnyájan nagyon óvatosan fékeztek belülről, így sok helyem volt a manőverre. – mondta mosolyogva.

Alonso szerint az ösztönei és a reflexei még mindig a régiek, fiatalnak érzi magát a versenyzéshez
Az F1-es visszatérése óta nem ez az első alkalom, hogy Alonso komoly előnyt szerzett egy futam első körében.
A spanyol a pálya bukótér felőli utolsó kis négyzetcentiméterét használta ki, az egyik kerékvető külső oldalán navigált, hogy elkerülje a kialakult veszélyt a tavalyi Orosz Nagydíj 1-es kanyarjában – ezt a mozdulatot sokat gyakorolta a hétvégi szabadedzéseken.
És annak ellenére, hogy versenyzői pályafutása utolsó éveiben jár, Alonso azt mondja, még mindig megvan, ami kell ahhoz, hogy megküzdjön a fiatalokkal. Pimaszul hozzátette: Ilyenek a reflexeim. Amikor fiatal vagy, a reflexeid élesek, és nagyon koncentrált vagy.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK