Társoldalunk:
Hírlevél

Vörös hajjal sokkolt az F1-es pilóta, ez az oka

2022.05.11. 10:24

Egy jótékonysági kezdeményezés miatt festette be a haját a Williams versenyzője, Alexander Albon, aki már babonás is ezzel kapcsolatban.

A Williams számára a pontszerzés örömünneppé vált az elmúlt években, és Alexander Albon révén az előző három futamból kettő is ilyen eredményt hozott nekik. A thai-brit pilóta nem csak kiváló teljesítményével, hanem megjelenésével is meglepetést keltett: vörös hajjal versenyzett Miamiban, ami szokatlan a külsőségekre igencsak ügyelő F1 világában, Lewis Hamiltonon kívül nem gyakran látni ilyen extrém megoldásokat.

Alexander Albon a Miami NagydíjonForrás: AFP/Chandan Khanna

Nincs is szükség fejlesztésekre, elég kisfesteni a hajat!

– mondta viccelődve a Sky Sportsnak a leintés után. – A hétvége előtt megbeszéltük, hogy ha pontot szerzek, az egész csapat vörösre festi a haját. Miután beléptem a mérnökökhöz [a verseny után] mindenki visszakozott. Azt mondták, ez az ígéret a dobogóra vonatkozott, mire közöltem, hogy nem."

Hogy végül eleget tesznek a szavuknak a Williams stábjában, a jövő zenéje, de Albon talán végleg megtartja ezt a hajszínt. Ausztráliában ugyanis már szintén vörös árnyalatú hajjal bukkant fel, ahol pontot szerzett, majd Imolára az kifakult, ott viszont nem jött össze neki ilyen dicsőség, ezért babonából visszatért a festéshez.

És hogy honnan ered az egész? Thaiföldön egy jótékonysági kezdeményezés keretében nemrég meglátogatott egy 2500 gyereknek otthont adó árvaházat, és az ottani lurkók közül két Liverpool-szurkoló megkérte, hogy fesse be a haját vörösre.

Albon látogatása az árvaházban itt tekinthető meg:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK