Társoldalunk:

Ricciardo: Olyan volt a miami aszfalton vezetni, mint otthon a kavicsos farmomon

2022.05.10. 11:02

Lewis Hamilton a Miami International Autodrome egyes szakaszait egy brit barkácsáruház silány minőségű parkolójához hasonlította. Daniel Ricciardo szerint viszont annyira nem volt semmi tapadás az aszfalton, hogy úgy érezte, mintha a farmjának valamelyik keveset használt külső területén vezetne. Hamiltotnon is Ricciardón kívül több versenyző is hangot adott a Hard Rock Stadion körül kialakított versenycsík borzalmas minőségének.

Daniel Ricciardo azzal viccelődött, hogy a Miami International Autodrome aszfaltcsíkja a külterületi farmján lévő kavicsos utakra emlékeztette egy olyan versenyt követően, amelyen elmondása szerint nehéz volt ütközés nélkül előzni.
Azután jelentette ezt ki, hogy Lewis Hamilton a pálya keskeny sikánját a B&Q brit barkácsbolt parkolójához hasonlította, ahol a hétszeres világbajnok gyermekkorában gyakorolta gokartkészségeit.Ricciardo elismerte, hogy az F1-es sztárok "elkényeztetettnek" tűnhetnek, amikor arról panaszkodtak, hogy a sportág legújabb helyszíne nehéznek bizonyul, de bevallotta, hogy az aszfalt természete miatt szinte lehetetlen volt az előzés, arra kellett figyelnie, hogy a pályán tartsa az autót.
Nem volt egyedül, több pilóta is arról számolt be, hogy a versenyvonal mellett felgyülemlő gumiabroncs törmelék azt jelenti, hogy veszélybe sodorták a versenyüket azzal, hogy mellé mertek futni a kijelölt ívnek azért, mert előzni próbáltak.

Ricciardo elismeri, hogy nehéz volt versenyezni Miamiban
Arra a kérdésre, hogy a felület elfogadható-e az F1 számára, Ricciardo azt mondta a média egyes képviselőinek, köztük a RacingNews365.com-nak: „Nemet akarok mondani, de nyilvánvalóan az lehet, hogy túlságosan el vagyunk kényeztetve.
„De mondjuk ahhoz, amit megszoktunk – fogalmazzunk így –, ez minden bizonnyal egy kicsit távolabbi specifikáció.
Emlékeztet az ausztrál farmomon lévő felületekre, a laza ausztrál kavicsra. Egy terepjáró autóban ez jó móka, de ezek a Pirelli abroncsok nem kezelik annyira jól ezt a laza szerkezetű talajt. Jó lenne, ha egy kicsit más lenne, és többet tudnánk használni a pályából. Ha követsz valakit, egy kicsit ki akarsz nézni mögüle, krikszkrakszban. Nos, ha ezen az aszfalton ezt megpróbálod, máris a pálya mellett találod magad.

Láttam, hogy az emberek mozogni próbáltak az előttük haladó autó mögött, mint [Sebastian] Vettel. Mivel nem volt tapadás a belső oldalon, így ütközés lett a manőver vége. Ez megnehezítette azt, hogy egy tiszta versenyt futhassunk."
- panaszkodott az ausztrál a versenyt követően.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK