Társoldalunk:

Leclerc csalódott, Sainzot hátráltatta a balesetében szerzett sérülése

2022.05.09. 13:59

Charles Leclerc csalódottan vette tudomásul, hogy nem sikerült megnyernie a Miami Nagydíjat, miután addig remek hétvégéje volt. Csapattársa, Carlos Sainz elismerte, hogy fájó nyaka akadályozó tényező volt a futam második felében.

Felemás érzésekkel zárhatta a Ferrari a Miami Nagydíjat, hiszen mindkét pilóta felállhatott a dobogóra, ugyanakkor a győzelem nem jött össze. Utóbbi azok után lehet igazán fájó, hogy az első rajtsorból kezdhették meg a versenyt. 

Kettős dobogóval, de győzelem nélkül zárt a Ferrari Miamiban - GalériaForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategui Trinkl

Charles Leclerc a második helyen zárt, miután Max Verstappen viszonylag hamar elvette tőle a vezetést, majd a biztonsági autós fázist követő újraindítás adta lehetőséggel sem tudott élni. A monacói pilóta szomorúan vette tudomásul, hogy nem ő, hanem riválisa szerezte meg idénybeli harmadik diadalát.

Összességében jó hétvégénk volt Miamiban, így természetesen csalódott vagyok, hogy nem jött össze az első helynyilatkozta. – Míg a kemény gumikon jó volt a tempónk, addig a közepeseken nehezebb dolgunk volt. Ezeken ellenfeleink egyszerűen gyorsabbak voltak, ezért az első etap során nem tudtuk csökkenteni a távolságot. Azt hittem, hogy a biztonsági autó után lesz lehetőségünk visszavenni a vezetést, de ez most nem volt elég.”

Leclerc már szombaton, az időmérő után is méltatta a helyszíni nézőket, mint ahogyan a leintés utáni interjúk során sem felejtett el kitérni rájuk. Később szintén dicsérte a Miamiban uralkodó légkört. „Szerintem elképesztő volt a hangulat ezen a hétvégén, és nagyszerű show övezte a versenyt, alig várom, hogy visszatérjünk” – jelentette ki.

Carlos Sainz szintén különlegesnek tartotta az atmoszférát, és megköszönte a szurkolóknak a támogatást. A spanyol pilóta a harmadik pozícióban végzett, amivel összességében elégedett, főleg úgy, hogy még mindig érezte pénteki balesetének következményeit.

Jó újra dobogóra állni, és a csapat mindkét autóját a pódiumon tudni néhány eseménydús nagydíj után – kezdte. – Összességében elég jó verseny volt, de ezzel együtt kemény is. A nyakam még mindig nem száz százalékos, és féltávtól ez már hátráltatott.” 

Sainzot fájdalom hátráltattaForrás: AFP/Chandan Khanna

Miután Verstappen lerajtolta, Sainz a harmadik pozícióban töltötte a futam túlnyomó részét. Az előzésre nem volt esélye, sokkal inkább hátrafelé kellett figyelnie, főleg a Safety Car-fázis után, amikor Sergio Pérez vadonatúj C3-asokon támadta. Végül a mexikói versenyző elfékezte magát, így Sainz védekezése sikeres volt.

Checo ellen is rendkívül nehéz volt védekezni, aki az újraindítás után friss közepeseken volt, és a legkisebb hiba is a harmadik hely elvesztésével járt volna – ecsetelte az utolsó köröket. – Sikerült kivédekeznem [a támadásait], aminek dobogó lett a jutalma.”

A 27 éves versenyző hozzátette, szüksége volt egy ilyen futamra, miután az előző két viadalon már a legelején kiesett, ráadásul az elmúlt időszakban háromszor is komoly hibát követett el. Sainz bízik benne, hogy hazai hétvégéjén, a soron következő Spanyol Nagydíjon a lehető legjobbjukat fogják nyújtani.

A miami futam után Leclerc előnye 19 pontosra csökkent Verstappennel szemben, a Ferrari pedig már csak 6 egységgel vezet a Red Bull előtt. Mattia Binotto szerint érzelmileg egyik szélsőségre sincsen okuk, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a momentum most nem náluk van.

Nem lehetünk teljesen elégedettek a futammal, mert bár az F1-75-ös versenyképes volt, riválisaink körönként néhány tizeddel gyorsabbak voltak nálunk – szögezte le a Ferrari csapatfőnöke. – Ha figyelembe vesszük, hogy hány pontot viszünk haza, nem lehetünk túlságosan csalódottak, hiszen mindkét bajnokságban vezetünk, de egyértelmű, hogy most reagálnunk kell. El szeretnénk végezni a munkát, és még sok futam van hátra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK