Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappennek másik sportágat ajánlottak, Leclerc úgy érezte, legyőzheti őt

2022.05.08. 23:54

Max Verstappen elárulta, hogy sokat kivett belőle a Miami Nagydíj, és már-már bokszolónak érzi magát. A Ferrari pilótáit szintén kimerítette a futam: Charles Leclerc egy pontot úgy érezte, hogy megverheti riválisát, míg Carlos Sainz még mindig érezte pénteki balesetének következményeit.

A Miami Nagydíjon Max Verstappen ismét legyőzte Charles Leclerc-t, hiszen még a futam első harmadában megelőzte, majd a biztonsági autós újraindítás után kivédekezte a monacói versenyzőt. Sainznak szintén a végén forgott veszélyben a 3. helye, de megtartotta Sergio Pérezzel szemben. 

Verstappen szezonbeli harmadik győzelmét aratta - GalériaForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A holland pilóta szezonbeli harmadik győzelmét aratta, és 19 pontra csökkentette hátrányát Leclerc-rel szemben. Bár végig magabiztosnak látszott, elárulta, hogy a körülmények miatt rendkívül elfáradt a versenyen.

Hihetetlen nagydíj volt, fizikailag is sokat kivett belőlem – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. –Azt hiszem, végig izgalmassá tettük.” Erre reagálva az interjúkat készítő egykori versenyző, Willy T. Ribbs mondta neki, hogy akár ringbe is szállhatna bokszolóként, annyira kemény fából faragták.

Azt hiszem, maradok az autóversenyzésnél – utasította vissza Verstappen a lehetőséget. – Nagyra értékelem a bokszolást, kicsit talán úgy érzem magam, mint egy bokszoló [az összecsapás után]. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem Miamiban.”

Sokáig úgy nézett ki, hogy miután elveszítette a vezetést, Leclerc-nek nem lesz esélye visszaszerezni azt. A biztonsági autó miatt azonban lehetősége nyílt a támadásra, és bár az újraindítás után körökön keresztül közel maradt, nem igazán veszélyeztette Verstappen győzelmét. Pedig egy pontot úgy érezte, hogy meglehet a siker.

Fizikailag nagyon nehéz verseny volt – kezdte. – A közepeseken, az első etap során eléggé szenvedtünk, és onnantól nehezebb dolgunk volt. A keményeken rendkívül versenyképesnek bizonyultunk, és a végén úgy éreztem, hogy elkaphatom őt, de ma nekik volt tempóelőnyük. Azonban élvezetes volt, és lenyűgöző ismét ennyi embert látni. Ezt már mondogattam, de nagyszerű, hogy ennyi Ferrari-rajongó van a lelátókon, szóval köszönjük!” 

Leclerc egy ponton úgy érezte, hogy megelőzheti VerstappentForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Ribbs ezután azt kezdte el ecsetelni, hogy Verstappennel nem ez volt az első kemény csatájuk az év során, és bízik benne, hogy még sok ilyen lesz. „Én is remélem – válaszolta. – Folyamatosan a gázon kell tartani a lábunkat az év során, ez nagyon fontos, és bízom benne, hogy a következő versenytől előrelépünk. Az idény eleje óta szoros, és ezt akarjuk látni.”

Sainz 3. helyét csak a verseny elején, illetve a végén veszélyeztette Pérez, ám az utolsó körökben elfékezte magát a mexikói versenyző. A spanyol pilóta elégedett a dobogóval, főleg annak tudatában, hogy hogyan indult a hétvégéje.

A pénteki balesetem után még mindig egy kis nyakfájdalommal vártam a versenyt – árulta el. – Ezt menedzselnem kellett, de leküzdöttem. Checót különösen nehéz volt magam mögött tartani a végén, amikor a közepeseken volt mögöttem, de sikerült dobogós helyezést elérnem, ami megfelelő eredmény.”

A 27 éves versenyző csatlakozott kollégáihoz, és elmondta, hogy szerinte is meg kellett küzdeniük az elemekkel. „Egyáltalán nem volt könnyű [futamunk]. Kemény verseny volt a gumik, illetve azok melegedése miatt, az autó rengeteget csúszkált, de a végén megszereztük, amit érdemeltünk, ami a harmadik pozíció volt. Innen tudunk építkezni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK