Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc szoros küzdelmet vár Miamiban

2022.05.07. 14:12

Charles Leclerc elégedett a pénteki edzésnap teljesítésével, Carlos Sainz sem búslakodik a balesete után.

A Ferrari határozottan jobb helyzetből várhatja a Miami Nagydíj időmérőjét és versenyét, mint a Red Bull, hiszen Max Verstappen alig tudott megtenni néhány kört az első edzésnapon különböző problémákból kifolyólag. A világbajnoki tabella éllovasa, Charles Leclerc ezzel szemben gond nélkül készülhetett a tétre menő eseményekre az új pályán.

„Jó nap volt. Arra törekedtünk, hogy fokozatosan javítsuk a tempót, emellett sokat tanultunk az új pályáról. Kihívást jelent vezetni rajta, a kedvenc részem a 11-es kanyartól a 16-osig tartó szakasz. Nálam minden gördülékenyen ment, mindent kipróbáltunk, amit akartunk. Úgy néz ki, szoros az állás, ez izgalmas hétvégét vetít előre" – mondta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

Leclerc a 2. legjobb időt autózta a mercedeses George Russell mögött. A sima felkészülés nem mondható el csapattársáról, Carlos Sainzról, mivel a spanyol összetörte az autót, az utóbbi hetekben nem először hozta magát nehéz helyzetbe vezetói hibával.

A megingás drágának bizonyult, korán véget ért a péntekünk.– ismerte el. – Ugyanakkor versenyképesnek érzem az autót, bízom a teljesítményünkben. Felesleges rágódni a pénteken, szombatra és vasárnapra összpontosítunk. A legrosszabb, hogy többletmunkát okoztam a szerelőknek, beszélni fogok velük és a csapat többi tagjával."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK