Társoldalunk:

Hamilton: Számos ostoba megjegyzést kaptam, de ezekre nem figyelek

2022.05.07. 21:00

Lewis Hamilton ismét reagált a gyenge eredményeire vonatkozó megjegyzésekre. A hétszeres világbajnok ostobának és tiszteletlennek titulálta ezeket a megszólalásokat, de hozzátette, nem foglalkozik velük, helyette arra koncentrál, hogy csapatával együtt felálljon a gödörből.

A Mercedes nem kezdte jól a 2022-es évet, ami a két pilóta közül egyelőre elsősorban Lewis Hamilton teljesítményére nyomja rá a bélyegét. A hétszeres világbajnok négyből három futamon kikapott George Russelltől, és bár Melbourne-ben pechje volt, Szaúd-Arábiában az időmérő, Imolában a verseny sikerült neki rosszul. 

Hamilton ismét melegebb éghajlatra küldte néhány kritikusátForrás: AFP/Chandan Khanna

Ennek következtében elindultak a találgatások a brit pilóta jövőjét illetően, és többen is elkezdtek foglalkozni az esetleges idő előtti visszavonulásával. A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen, valamint Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is megszólalt a témában, amire Hamilton nemrég egy képpel reagált, illetve egy rövid bejegyzéssel reagált. A Miami Nagydíj előtti sajtótájékoztatón azonban ismét előkerült a téma, és a 37 éves versenyző nincs túl jó véleménnyel ezekről a megszólalásokról.

Őszintén szólva nem figyelek ezekre az ostoba megjegyzésekre – nyilatkozta. – Végső soron érdekes volt megfigyelni. Elég sok tiszteletlen hozzászólást láttam, de ez várható volt. Én csak leszegem a fejem. Tudom, ki vagyok, tudom, mit csinálok, és szeretem, amit csinálok.”

A Miami Nagydíj hétvégéjének pénteki napján a Mercedes sokkal jobban szerepelt az eddigieknél, igaz, a harmadik szabadedzésen nagyon hátul végeztek, bár valószínűleg ez utóbbi csalóka. Hamilton leszögezte, továbbra is az a céljuk, hogy kimásszanak a gödörből.

Nehéz időszakon megyünk keresztül – jelentette ki. – Nem úgy rajtoltunk, ahogyan szerettünk volna, de nagy küzdők vagyunk. Ha ezt valaki nem tudja rólam, az egyszerűen nem ismer, ami teljesen rendben van. Továbbra is mindent megteszek, hogy összetartsak a csapattal, és olyan keményen harcoljunk, amennyire csak tudunk.” 

Hamilton továbbra is arra koncentrál, hogy a Mercedesszel együtt kilábaljon a hullámvölgybőlForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

A Mercedes pilótája egy másik kérdésre válaszolva tovább méltatta csapatát. Leszögezte, hogy kiváltság ennél az istállónál dolgozni, hiszen itt „mindenki felemeli a másikat”. Hozzátette, hogy az elmúlt héten „csodálatos beszélgetéseket” folytatott a csapattagokkal, és hihetetlennek nevezte, hogy mennyire támogatóak voltak ezekben a nehéz időkben. Végül elmondta, hogy néhány rossz verseny nem fogja megállítani őket, és ilyen körülmények között még édesebb a siker, amiről nincs kétsége, hogy el fogják érni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK