Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes gyorsulása Russell szerint a körülményeknek köszönhető

2022.05.07. 08:43

Részben a meleg időjárással magyarázta a javulást, a csapat versenyzői nem akarják elbízni magukat. Lewis Hamilton az autót olyannak érezte, mint eddig, csak jobb tempóra volt képes vele.

A Mercedes versenyzői eltérő beállításokkal teljesítették a Miami Nagydíj első edzését, majd a másodikon kisebb meglepetésre egyikük, George Russell zárt a tabella élén. A szezonban idáig küszködő istálló a jelek szerint fejlődött, bár egyik pilóta sem akar elhamarkodottan arra a következtetésre jutni, hogy felzárkóztak volna a Ferrarira és a Red Bullra.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

„Ez csak egy edzésnap volt, mindenki különböző dolgokkal kísérletezett, nem mutatta meg a valós tempóját" – figyelmeztetett az összesítésben 4.-ként záró Lewis Hamilton.

Nem bízzuk el magunkat.

„Magát az autót hasonlónak érzem, mint eddig volt, csak úgy tűnik, gyorsabbá vált, és néhány területen javultunk. A pattogás megmaradt, nem tüntettük el, de lépésről lépésre javítjuk az autót – tette hozzá. – George kiválónak tűnt, a csapat sok mindent kipróbált az autókon. Összeülünk, és holnapra remélhetőleg újabb lépést teszünk előre."

Russell szerint a feltételek ezúttal kedveztek a Mercedesnek.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

Végig tudtuk, hogy az itteni meleg körülmények jobban fognak passzolni az autónkhoz.– mondta. – Az előző versenyeken szenvedtünk a gumik bemelegítésével."

„Jól megy az autó, de még csak a pénteken vagyunk túl. Nem bízzuk el magunkat. Ami a tanulást illeti, valószínűleg ez volt a legtartalmasabb pénteki napunk az idényben."

A Mercedeseken többek között új első és hátsó szárny is megjelent. Az istálló mérnöke, Andrew Shovlin elmondta, hogy nemsokára eldöntik, megtartják-e őket a hétvége további részére. „A balansszal viszont még sokat javulhatunk" – jelentette ki. Az első edzés után a Sky Sportsnak úgy nyilatkozott, a pattogás enyhébb, mint a korábbi versenyeken, az autú ugyanakkor változatlanul túlsúlyos.

A Red Bullt irányító Christian Horner szintén jónak látta a Mercedest a nyitányon Miamiban. „Az előszezoni [tesztelés] óta azt hajtogatom, hogy csak idő kérdése, hogy kimásszanak ebből, és látható, hogy ez elindult. A pálya jellege nyilvánvalóan segít [nekik], de érzékelhető, hogy elkezdtek felülkerekedni a gondjaikon, és versenyképesnek tűnnek" – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK