Tényleg nagyon átalakították Hamiltonék autóját, és színesebb is lett

Forma-1, Mercedes
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 05: British driver Lewis Hamilton of Mercedes - AMG Petronas car is seen at the garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 05, 2022 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A problémáira megoldást kereső Mercedes autója egy rakás újítást kapott, emellett változik a hátsó szárny festése is. Egy kriptovalutával foglalkozó céggel működnek együtt, ezt reklámozva pingálták színesre a légterelőt.

Színesebb lesz a megszokottnál a Mercedes alapvetően ezüst színben pompázó autója a Miami Nagydíjon: a hátsó szárnyat színesre pingálta egy Mad Dog Jones nevű művész, és

a látványos újítás célja, hogy később jótékonysági célra elárverezzék a légterelőt.

A csapat az egyik szponzorával, a kriptovalutákkal kereskedő FTX céggel együttműködve hozta létre a kezdeményezést, a szárny mellett a kapcsolódó NFT-ket, azaz nem helyettesíthető (blokkláncon tárolt) tokeneket is értékesíteni fognak.

A hátsó szárny nem csak ilyen értelemben új, hiszen ahogy a Mercedes jelezte, az autó pattogásának problémájára a megoldást keresve újításokkal fognak kísérletezni. Azt állították, az adatok alapján körvonalazódik, merre induljanak el, az új elemek működését pedig Miamiban ismerhetik meg a pályán.

Az Auto Motor und Sport rámutatott, hogy az autón kipróbálnak átalakított első és a hátsó szárnyat, derékszárnyat (a hátsó légterelő alján); legalábbis az edzések folyamán. Az első légterelőn végrehajtott módosítások csökkentik a legellenállást.

Emellett úgy hírlik, nagyjából 3 kilóval könnyebb is lett az autó, bár a minimálisan előírt értéket még így is kb. 7 kilóval meghaladja a tömege.