Társoldalunk:
Hírlevél

Tényleg nagyon átalakították Hamiltonék autóját, és színesebb is lett

2022.05.06. 12:40

A problémáira megoldást kereső Mercedes autója egy rakás újítást kapott, emellett változik a hátsó szárny festése is. Egy kriptovalutával foglalkozó céggel működnek együtt, ezt reklámozva pingálták színesre a légterelőt.

Színesebb lesz a megszokottnál a Mercedes alapvetően ezüst színben pompázó autója a Miami Nagydíjon: a hátsó szárnyat színesre pingálta egy Mad Dog Jones nevű művész, és a látványos újítás célja, hogy később jótékonysági célra elárverezzék a légterelőt.

A csapat az egyik szponzorával, a kriptovalutákkal kereskedő FTX céggel együttműködve hozta létre a kezdeményezést, a szárny mellett a kapcsolódó NFT-ket, azaz nem helyettesíthető (blokkláncon tárolt) tokeneket is értékesíteni fognak.

A hátsó szárny nem csak ilyen értelemben új, hiszen ahogy a Mercedes jelezte, az autó pattogásának problémájára a megoldást keresve újításokkal fognak kísérletezni. Azt állították, az adatok alapján körvonalazódik, merre induljanak el, az új elemek működését pedig Miamiban ismerhetik meg a pályán.

Az Auto Motor und Sport rámutatott, hogy az autón kipróbálnak átalakított első és a hátsó szárnyat, derékszárnyat (a hátsó légterelő alján); legalábbis az edzések folyamán. Az első légterelőn végrehajtott módosítások csökkentik a legellenállást.

Emellett úgy hírlik, nagyjából 3 kilóval könnyebb is lett az autó, bár a minimálisan előírt értéket még így is kb. 7 kilóval meghaladja a tömege.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK