A Pókember kapcsán egyetértettek a pilóták, LeBron és Brady megosztotta őket

Forma-1, Pierre Gasly, Lando Norris, Daniel Ricciardo, Emilia Romagna Nagydíj 2022, futam
Alpha Tauri French driver Pierre Gasly (L), McLaren's British driver Lando Norris (C), and McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo arrives for the drivers parade at the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 24, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az újabb amerikai, Miamiban rendezett verseny kapcsán egy sor könnyed témában kellett választaniuk a versenyzőknek két lehetőség közül. Kiderült az is, ki mennyire tájékozott híres csapatok földrajzi helyének ismeretében.

A Miami Nagydíj és a második amerikai verseny apropóján a Forma-1 médiacsapata egy könnyed hangvételű videó keretében meginterjúvolta a versenyzőket az USA-hoz köthető könnyed témákban, akiknek dönteniük kellett, hogy a felajánlott két lehetőség közül melyiket választanák.

Előjött néhány szakmaibb kérdés, mint például hogy az Indy500-at vagy inkább a daytonai 24 órás viadalt nyernék meg szívesebben, de elsősorban

olyan kardinális kérdésekben kellett dönteni, hogy egy egész napig csak sajttortát vagy almás pitét ennének-e,

vagy hogy Aspenbe mennének-e síelni, vagy inkább Hawaii-ra strandolni. Egyes kérdéseknél a válaszokban nagy volt a konszenzus, másoknál nagyjából fele-fele arányban választották a két opció mindegyikét.

Azért természetesen mindenki szembesült újdonságokkal: volt, aki a darabos mogyoróvajra használt kifejezést nem ismerte. Többen Wonder Woman-ról nem tudtak, így inkább a Pókemberrel szövetkeztek.

Külön blokkot kapott a híres amerikai sportcsapatok ismerete. Itt az volt a lényeg, hogy a csapatnév alapján ki tudja megnevezni, melyik városban található az adott egyesület. A Lakers és Los Angeles párosítása többnyire nem okozott gondot, de a baseball vagy más sportágak csapatai már igen, ezek közül néhányat mi magunk sem tudnánk hova tenni keresés nélkül. Citromdíj jár Cunoda Jukinak, aki kétszer tévesen nevezte meg Bostont, majd a Red Soxnál, amikor ez jó lett volna, más várost mondott.