Társoldalunk:

A Pókember kapcsán egyetértettek a pilóták, LeBron és Brady megosztotta őket

2022.05.05. 10:34

Az újabb amerikai, Miamiban rendezett verseny kapcsán egy sor könnyed témában kellett választaniuk a versenyzőknek két lehetőség közül. Kiderült az is, ki mennyire tájékozott híres csapatok földrajzi helyének ismeretében.

A Miami Nagydíj és a második amerikai verseny apropóján a Forma-1 médiacsapata egy könnyed hangvételű videó keretében meginterjúvolta a versenyzőket az USA-hoz köthető könnyed témákban, akiknek dönteniük kellett, hogy a felajánlott két lehetőség közül melyiket választanák.

Előjött néhány szakmaibb kérdés, mint például hogy az Indy500-at vagy inkább a daytonai 24 órás viadalt nyernék meg szívesebben, de elsősorban olyan kardinális kérdésekben kellett dönteni, hogy egy egész napig csak sajttortát vagy almás pitét ennének-e, vagy hogy Aspenbe mennének-e síelni, vagy inkább Hawaii-ra strandolni. Egyes kérdéseknél a válaszokban nagy volt a konszenzus, másoknál nagyjából fele-fele arányban választották a két opció mindegyikét.

Azért természetesen mindenki szembesült újdonságokkal: volt, aki a darabos mogyoróvajra használt kifejezést nem ismerte. Többen Wonder Woman-ról nem tudtak, így inkább a Pókemberrel szövetkeztek.

Külön blokkot kapott a híres amerikai sportcsapatok ismerete. Itt az volt a lényeg, hogy a csapatnév alapján ki tudja megnevezni, melyik városban található az adott egyesület. A Lakers és Los Angeles párosítása többnyire nem okozott gondot, de a baseball vagy más sportágak csapatai már igen, ezek közül néhányat mi magunk sem tudnánk hova tenni keresés nélkül. Citromdíj jár Cunoda Jukinak, aki kétszer tévesen nevezte meg Bostont, majd a Red Soxnál, amikor ez jó lett volna, más várost mondott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK