Társoldalunk:

Hill szerint Pérez egy szempontból biztosan jobb, mint Leclerc

2022.05.04. 19:03

A korábbi világbajnok szerint a mexikói sokkal kiegyensúlyozottabb és stabilabb a jelenlegi éllovasnál. A Leclerc által a legutóbbi futamon elkövetett hiba ugyanis Pérezzel nem történhet meg, aki jobban kezeli a stresszes helyzeteket.

Az 1996-os világbajnok Damon Hill szerint változásokon kell átmennie Charles Leclerc-nek azok után, hogy az Emilia Romagna Nagydíjon saját hibája miatt a hatodik helyen ért célba a biztosnak tűnő dobogó helyett. Leclerc Sergio Pérezt üldözte az imolai nagydíj hajrájához közeledve a második hely megszerzése érdekében, amikor a Variante Alta kanyarban megpördült, és megsérült annyira a Ferrarija, hogy bokszkiállásra is kényszerült.

Damon Hill a visszavonulása óta is szoros kapcsolatot ápol a sportággalForrás: AFP/John Thys

„[Leclerc] arra gondolt, könnyen átdobja magát a rázóköveken, de túlságosan ambiciózus volt a baleset előtti pillanatokban, saját magát is mohónak nevezte – hallhattuk Hilltől a Miami Nagydíj felvezetésére is szolgáló F1 Nation podcastben, aminek Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is a vendége volt. – Szó szerint leültem a döbbenettől, majdnem meg is fogtam a feleségem lábát, amikor a fedélzeti kamerás felvételeket mutatták. Abban a pillanatban, amikor megkezdte a kanyarodást, lehetett tudni, hogy ez túl sok, még tévén keresztül is."

Hill úgy érzi, hogy a monacóinak változtatnia kell a hozzáállásán, ha világbajnoki címre pályázik – márpedig négy futam után 27 pont előnye van a címvédő Max Verstappen előtt az élen. Az ilyen meggondolatlan mozdulatok ugyanis könnyen a monacói vb-címébe kerülhetnek az év végén, ellenpéldának Pérezt hozta fel, aki egy másik élcsapathoz csatlakozása óta folyamatosan higgadtan birkózik meg a stresszhelyzetekkel, sokkal inkább, mint Leclerc.

„Miért csinál ilyet valaki, ha ennyire komoly felelősség ül a vállán? Ez olyan dolog, amit ki kell gyomlálni a versenyzésből élpilótaként. Egy vb-várományos nem csinálhat semmilyen meggondolatlan manővert – mondta az egykori Williams-sztár, majd rátért a mexikói dicséretére. – Nézzék csak meg Sergiót! Biztonságos a vezetési stílusa, gyors, és szinte sosem csinál bármilyen őrültséget. Igazán jó versenyző!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK