Társoldalunk:
Hírlevél

Az egykori Forma-1-es Jordan csapat masszőre szexuálisan zaklatta az egyik rajtrácslányt

2022.05.02. 11:35

Az egykori népszerű modell, Melinda Messenger a The Sun magazinnak adott interjújában beszélt a karrierje csúcsán történt zaklatásokról, amik többek között Forma-1-es pályákon is megtörténtek. A kilencvenes évek végén bomba triót alkottak a rajtrácson két másik két közkedvelt modellel, Katie Price-szal és Emma Noble-lel.

A konkrét eset, amelyről Messenger részletesen mesélt, akkor történt, amikor Eddie Jordan F1-es csapatának dolgozott grid girl-ként (magyarul rajtrácslányként.) Sokáig úgy érezte, hogy nem képes megszólalni, bárkinek is elmondani, hogy mi történt vele akkor. Ennek a hallgatásnak vetett most véget az 51 éves családanya.

A csapatnál volt egy férfi, aki a pilóták hivatalos masszőre volt. Ő ajánlotta fel a lányoknak, köztük nekem is, hogy szívesen megmasszíroz minket. Naív voltam akkoriban, és nem gondoltam semmi rosszra. Azt mondtam neki: Ó, egy masszázs, az nagyon jó lenne!- mondta Messenger.
Aztán a masszázsból valami egészen más lett és hirtelen csak azt éreztem, hogy ami most történik az borzalmas és helytelen. Szerencsére volt annyi lélekjelenlétem, hogy a másodperc töredéke alatt kiszabadítottam magam a kezei alól. Nem jelentettem az esetet, egyszerűen csak szerettem volna elfelejteni és magam mögött hagyni az egészet.

Melissa folyamatosan úgy érezte, hogy kísértik a vele történt borzalmak, amiket sosem árult el senkinek.

1998-as Brit Nagydíjon Melinda Messenger (jobbról a második) Damon Hill és Ralf Schumacher társaságábanForrás: Getty Images/Clive Mason

"Száz meg száz hasonló dolgot kellett átélnem. Nem túlzok, konkrétan többszáz esetet fel tudnék idézni. Akkor úgy éreztem, hogy el kell fogadnom ezeket. Teljes életet éltem, sok új lehetőségre nyitott voltam. Néha ezek a lehetőségek és élmények jól sültek el, máskor meg kevésbé." - fogalmazott az egykori modell.
Nem voltam képes megfelelően megvédeni magam. Nem tudtam, hogyan mondjak nemet. Nem tudtam, hogyan tartsam távol magam az olyan helyzetektől, amelyek veszélyesek lehetnek rám.De most már tudom, hogyan kell vigyáznom magamra és mit jelent valójában az önmagadról való gondoskodás."

Önként mutattam meg magam a világnak, ezt ne felejtsük el. Boldog voltam, hogy azért fizetnek, hogy szép vagyok. Ez az én szememben ma már magamutogatás. Rendben voltam ezzel a gondolattal, a játék része volt ez számomra igazából."

A modell egy esetet kiemelt, amikor nem hagyta magát:

Az egyetlen alkalom, amikor felszólaltam a helytelen viselkedés ellen még a húszas éveimben volt, amikor egy katalógusfotózáson vettem részt. A fotós nagyon helytelenül viselkedett velem, folyamatosan szexuális megjegyzéseket tett, majd fizikailag is közeledni próbált hozzám.Legtöbbször elengedtem a fülem mellett az ilyen megjegyzéseket, de ekkor túl messzire ment a fotós. Kisétáltam a fotózásról és soha többé nem voltam hajlandó velük dolgozni. A fotós felhívott, és azt mondta: "Tönkreteszed a hírnevem, miért csinálod ezt?"

Aggódom a lányok miatt, akik napjainkban is fotózásokon vesznek részt. Azt üzenném nekik, hogy bizonyosodjanak meg arról, hogy hol vannak a határok és ne hagyják magukat."

A háromgyermekes Melinda azután vált híressé, hogy 1997-ben Swindonban megpillantották egy ablakos cég hirdetőtábláján. Hónapokon belül mindenki megismerte a nevét. Ma már azt mondja hogy a külseje mögé bújt, hogy megbirkózzon az őt bénító bizonytalansággal.

Az erős smink és a külsőmbe való rengeteg befektetés mind azért volt, hogy elfedjem azt a bizonytalanságot, hogy nem éreztem magam elég jól a bőrömben. Számomra ez egy maszk volt. Ez egy módja annak, hogy jól érezzem magam, mert belül nem éreztem így. Nagyon keményen kellett dolgoznom, hogy megbirkózzak a vörös szőnyegekkel, nagyon izgultam, hogy nagy tömeg előtt állhatok, belül rettegtem.A nő két fiúnak és egy kislánynak az édesanyja. Messenger a csodálatos modellkarrier ellenére reméli, hogy lánya nem követi a nyomdokait.

„Nem akarom, hogy úgy érezze, az az egyetlen szerepe, hogy elbűvölően nézzen ki. Elmondhatom neki ezeket, mert átéltem ezt az élményt.
Öntudatlanul kihasználtam magam. Valójában csak arra vágytam, hogy kívánatos legyek, és hogy érezzem, hogy szeretnek."

Szupersztárok akartak randevúzni vele

A hírnév után Melinda élete azonnal megváltozott.

„Egyszer egy filmbemutató utáni partin találtam magam a Pókembert alakító színésszel, Tobey Maguire-rel, aki elkezdett velem beszélgetni. Folyton odajött hozzám, táncoltunk, de nem tudtam, ki ő. Majd odajött hozzám a PR-osa és elmondta, hogy kivel táncoltam. Megkérdezte, hogy el akarok-e menni a színésszel randizni. Párkapcsolatban voltam, így nemet mondtam. Rémisztő volt számomra nemet mondani. Egy másik alkalommal Val Kilmer randevúzni hívott az ügynökömön keresztül.

"Otthon ültem, és azon gondolkodtam, hogy Úristen, ez az a Batman? Teljesen odáig voltam érte, de neki is nemet mondtam."

A modell elvált, jelenleg sok katasztrofális kapcsolaton van túl, és tovább keresi a szerelmet.

„Nem könnyű ismerkedni, különösen, ha idősebb leszel, egyre nagyobb kihívást jelent."Messenger még mindig rengeteg üzenetet kap a közösségi oldalain, olyan férfiakról is, akik fele annyi idősek, mint ő. Erre nevetve azt mondja:Ha őszinte akarok lenni, ez megdöbbent, különösen, ha egy húszas évei közepén járó fiatal srácról van szó."

2018 óta nincsenek egyébként grid girlök, hoszteszek a Forma1-ben.

Forrás