Vágólapra másolva!
A Williamsnél szenved idén Nicholas Latifi, és elismerte, hogy nem bízik az autójában, ennek okát pedig egyelőre nem tudja. A sajtó egy része arról cikkezik, hogy már szezon közben lapátra teheti őt a csapat, és az Alpine tehetséges fiatalja, Oscar Piastri ülhet a helyére.

Két évig George Russell árnyékában vezetett a Williamsnél Nicholas Latifi, aki a harmadik szezonjában sem tudja tartani a lépést a csapattársával, aki ezúttal Alexander Albon. A thai-brit pilóta Ausztráliában bravúros pontszerzéssel vétette észre magát, emellett a többi versenyen is többször villantott.

Latifi ellenben mindegyik időmérőn a leglassabbnak bizonyult a mezőnyben (Imolában azért előzte meg Esteban Ocont, mert az Alpine elromlott a Q1-ben), és elismerte, hogy nincs meg az önbizalma az autóban.

Latifi nincs jó formában Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Amikor megfelelő vagy épp erős is a tempó, akkor sem feltétlenül érzem jónak a kocsit – jelentette ki a The Race-nek. – Minden szempontból érzem a problémát. (...) Alex jobban érzi magát az autóban. Tudjuk, hogy hiányzik némi leszorítóerő, hogy gond van az egyensúllyal, de ő jobban boldogul nálam."

„A hiányosságokat némelyik pálya jobban, némelyik kevésbé domborítja ki, de azok mindenhol megvannak. Nehezebbnek érzem ennek az autónak a vezetését, mint az előző kettőét."

Emellett többször megrongálta a Williamsét, ami a költségvetési plafon miatt sem jó pont a neve mellett. „A szaúdi verseny óta nem érzem jól magam az autóban, ez már a balesetek előtt is így volt" – mondta.

Nicholas Latifi Imolában Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco

„Nem általánosságban véve a biztonságra értem ezt, hanem arra, hogy bármikor kifoghat rajta, balesetet okozhat."

Néhány újságíró már azt találgatja, Latifi felé élni fog-e a bizalom az év végéig, szerződése lejártáig, vagy már hónapokon belül megválik tőle a Williams. A Motorsport.com olasz kiadásának tudósítója, Roberto Chinchero azt írta, az Alpine-nál kispadozó tavalyi F2-es bajnok, Oscar Piastri válthatja a kanadait. Feltehetően az Alpine is szorgalmazná ezt a megoldást kölcsönadás formájában, hiszen biztos nem szeretnék, hogy versenyzési lehetőség és kiadható ülés hiányában elveszítsék tehetségüket.