Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton a visszavonulásáról beszélt

2022.05.02. 08:28

Lewis Hamiltont tavalyt megverte Max Verstappen, idén pedig egyelőre drámaian gyenge teljesítményt nyújt - abban a kocsiban, amelyben csapattársa, a fiatal George Russell egyenletesen hozza a jó eredményeket. Az persze tény, hogy az idei Mercedes egyelőre nem tűnik bajnoki esélyesnek. A brit szerint meghatározó lesz a jövőjét illetően, hogy mennyire lesz képes újra ugyanazzal az elánnal harcolni a vb címért, mint tette azt Max Verstappen ellen a tavalyi szezonban.

Sokan találgatják, hogy a jelenlegi szerzõdése lejártával visszavonul-e a Mercedes világbajnoka, valamint arról is egyre többet kérdezik, hogy milyen motivációi vannak jelenleg az F1-ben. Hamilton 2023-as szezon végéig szóló megállapodást kötött a brackley-i alakulattal, továbbra is nyilvánvalóan az a célja, hogy újabb világbajnoki címet szerezzen. Valószínűleg erre idén nem lesz esélye, de úgy tűnik, eredménytől függetlenül folytatni akarja a versenyzést, minden eddigi nyilatkozata arra utal Hamiltonnak, hogy a karrierje 2023 után is folytatódhat a Mercedesnél.

Helmut Marko, a Red Bull motorsportért felelős igazgatója szerint Hamilton rémálomszerű szezonkezdetet tudhat maga mögött, ami miatt nem lepődne meg, ha kétségei támadnának a britnek az F1-es jövőjét illetően. Hamilton viszont azt állítja, hogy élvezi a kihívást, és keményen dolgozik azon, hogy visszakerüljön a Mercedes a mezőny élére. 

Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak meg kell küzdeni kihívásokkal az utunk és az életünk során. Ez az, amit igazán élvezek. - magyarázta Hamilton.
Nagyon élvezem, hogy több időt töltök a csapattal, mélyebben elmerülhetek a mérnöki munkában, az aerodinamikai jellemzőkben, a szimulátor fejlesztésében és a szimulációs eszközök használatában. Azt hiszem, ez lehetővé tette számomra, hogy még nagyobb részt tudjak vállalni az autó átfogó fejlesztésében, ami rendkívül izgalmas.

- mondja Hamilton, akit az előző versenyen lekörözött tavalyi nagy ellenfele, a címvédő Max Verstappen, aki idén - ellentétben Hamiltonnal - újra világbajnoki esélyes. 

Bár egyelőre esélytelen, de arra a kérdésre, hogy egy újabb vb-cím megnyerése rávenné-e arra, hogy fontolóra vegye a távozását 2023-ban, szerződése lejártakor, Hamilton azt mondta:

Először is, ez egy nagyon elrugaszkodott gondolat, jelenleg nem ezen jár az eszem elsősorban.A brit hozzátette: Még mindig frissnek és fiatalnak érzem magam, még úgy is, hogy a mezőny tele van nálam jóval fiatalabb pilótákkal. Nem hiszem, hogy ez lesz a döntő tényező a folytatásban. Terveim szerint továbbra is itt leszek a Forma-1-ben.

- igyekezett eloszlatni a kétségeket Hamilton, aki jelenleg hetedik a pontversenyben 28 ponttal, míg csapattársa, George Russell a negyedik helyen áll, 49 pontot szerezve eddig. Arról nem beszélt, hogy visszavonulna-e, ha esetleg idén és jövőre is kikap fiatal csapattársától az összetettben.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK