Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo: Nem mindenki kért volna bocsánatot, de szükségesnek éreztem

2022.04.30. 16:12

Daniel Ricciardo elárulta, bár minden pillanatát utálta, mindenképpen bocsánatot akart kérni Carlos Sainztól az imolai ütközésért, hogy a következő futamot tiszta lappal kezdhessék. A McLaren csapatfőnöke tudja, hogy miben kell fejlődniük.

Bár a McLaren idei eddigi legjobb hétvégéjét produkálta az Emilia Romagna Nagydíjon, Daniel Ricciardo alighanem legszívesebben elfelejtené a történteket, főleg ami a futamot illeti. Az ausztrál pilóta közvetlenül a rajt után ütközött Carlos Sainzcal, és ezzel mindkettejük futamát tönkretette, hiszen a Ferrari versenyzője kiesett, neki pedig esélye sem volt a pontszerzésre a továbbiakban.

Ricciardo elnézést kért a Sainzcal történt ütközésért

Ugyan a sportfelügyelők versenybalesetnek nyilvánították az incidenst, Ricciardo később elismerte hibáját. A 32 éves versenyző a leintés után felkereste riválisát a maranellóiak motorhome-jában, és elnézést kért tőle, pedig nagyon nem érezte jól magát közben.

Minden egyes másodpercét utáltam a bocsánatkérésnek – jelentette ki a dél-afrikai humorista, televíziós műsorvezető, illetve színész, Trevor Noah műsorában. – Azt hiszem, a tapasztalatom által, illetve amiatt, hogy ilyen régóta benne vagyok [a versenyzés világában], megvan a kellő érettségem ahhoz, hogy tudjam, mennyi [munkát] teszünk bele ebbe mindannyian. Mindegyikünkben nagy a versenyszellem, ez közös bennünk.”

A Forma-1 történetében jó néhányszor előfordult már, hogy egy ütközés után a két versenyző kapcsolata jelentősen megromlott, ami adott esetben újabb balesetekhez vezetett a pályán. A verseny utáni tettével Ricciardo az ilyesmit szerette volna mindenképpen elkerülni.

Csak húszan csináljuk ezt, mindössze húsz F1-es pilóta van, és az ember mindenkinek tiszteli az útját – magyarázta. – Ha úgy gondolom, hogy egy balesetben én vagyok a felelős, úgy érzem, hogy bocsánatot akarok kérni. Ez nem személyes ügy, és nem hiszem, hogy ezt mindenki megtenné, de én jobban éreztem így magam. Szóval a következő futamra tisztáztuk a dolgokat, és tudom, hogy amikor legközelebb egymás mellé kerülünk a pályán, nem lesz heves [a küzdelem]. [Pontosabban] az lesz, de nem fog fokozódni.”

A McLarennél tudják, miben kell javulni

Ricciardo csapattársa, Lando Norris számára sokkal jobban alakult az imolai verseny, hiszen a brit pilóta felállhatott a dobogóra. A McLaren ezzel nagyon mélyről jött vissza, hiszen a Bahreini Nagydíjon még a pontszerzéstől is távol voltak, de nyilvánvaló, hogy még így is van hova fejlődniük. Andreas Seidl tudja, hogy mely területeken van szükség javulásra. 

A McLarennél tudják, hogy milyen úton kell haladniForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az elmúlt hétvégéken egyértelműen fejlődtünk az autó megértésének terén, miután a bahreini teszten elveszített körök miatt fel kellett zárkóznunk – nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke egy sajtóbeszélgetésen. – Szerintem világosan tudjuk, hogy mik az autó erősségei, illetve gyengeségei. Tiszta elképzelésem van arról, hogy mivel kell foglalkoznunk ahhoz, hogy nagyobb teljesítményre sarkalljuk a kocsit. Egyértelmű tervvel rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy milyen módon fogunk dolgozni. Rengeteg paramétert kell menedzselnünk, mint például a költségplafont, a szélcsatornában eltölthető lecsökkent időmennyiséget, és így tovább. Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, és azzal, ahogyan kezeli ezt a kihívást.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK